Nogometaši Zrinjskog favoriti za momčad godine

Stručni žiri

Pripremni radovi za veliki dan kada će sportska priznanja biti dodijeljena već idu punom parom. Sastavljen je stručni žiri na čelu kojeg se nalazi prof. dr. Vojo Višekruna, koji još treba napraviti nominacije te u konačnici odlučiti tko će biti najbolji od najboljih. Sačinjen je od menedžera sportskog saveza, sportskih novinara, sveučilišnih profesora te drugih kompetentnih osoba. Između ostalih, tu su sportski novinari Feđa Ibrulj i Albert Pehar, sveučilišni profesori Mladen Kvesić i Lejla Salihamidžić, kao i savjetnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Miroslav Landeka.

Tajnik Sportskog saveza Mostara Bosiljko Čović kazao nam je kako je već održan jedan sastanak žirija, na kojem je isti razmatrao kandidate koje su mostarski sportski klubovi predložili za nominaciju.

“Prije same dodjele priznanja održat će se još jedna ili dvije sjednice stručnog žirija kako bi se pregledali svi prijedlozi sportskih klubova te konačno nominirali sportaši u svim kategorijama. Očekujemo da će se sama svečanost održati nekad do 10. veljače”, kazao je Čović.

Logične prognoze

Iako još uvijek nije napravljena niti jedna službena nominacija, slijedeći zdravu logiku mnogi već sada nagađaju u čije će ruke pojedina priznanja otići.

Tako se logičnim nameće zaključak da bi nagradu za najbolju mušku seniorsku momčad trebala odnijeti momčad HŠK Zrinjski, koja je u 2009. po drugi put u svojoj povijesti osvojila prvo mjesto u premijerligaškom natjecanju. Samim tim, opravdano je prognozirati da će i u ostalim konkurencijama za laskave nagrade mostarskog Sportskog saveza favoriti biti igrači i stručno rukovodstvo Zrinjskog.

Piše: Marin Vučina