Nogometaši Tomislava poraženi u polufinalu pionirskog prvenstva BiH

Tomislav - Mladost
Utakmica se igrala u 16:00 sati po izrazito vrućem i sparnom vremenu. Igrači Tomislava, vidno impresionirani ambijentom Trening centra NS/FS BiH u Zenici, katastrofalno su otvorili utakmicu. Naime, Tomislav je već u prvoj minuti susreta primio pogodak. Nevjerojatna "statičnost" naše ekipe dovela je do novog pogotka u našoj mreži, a igrala se tek peta minuta susreta.

Nažalost, naša ekipa nije izdržala pod pritiskom ovakve utakmice, te je primila i treći pogodak u 17. minuti susreta. Nakon trećeg pogotka i saznanja da je finale miljama daleko, ekipa Tomislava počinje napokon igrati, nizaju se prilike, njih 3-4, a bilo je tu svega od vratnica do odličnih obrana protivničkog vratara. U 32. minuti Josip Bandić postigao je pogodak koji je dao nadu za preokret, ali nakon samo 3. minute, u zadnjoj minuti prvog dijela, primili smo pogodak iz zaleđa koje nije dosuđeno. Na odmor se otišlo rezultatom 4:1.

U drugom dijelu Tomislav je pokušavao napraviti nešto više, ali ipak nije bilo moguće nadoknaditi veliki zaostatak iz prvog dijela. U 61. minuti Mate Letica dobio je drugi žuti tj, crveni karton, pa smo nakon par minuta s igračem manje, primili i peti pogodak.

Utakmicu smo izgubili neobjašnjivo u prvih deset minuta susreta, te nakon toga nije bilo moguće iznenaditi ekipu koja je u finalu savladala FK "ŽELJEZNIČAR" rezultatom 2:0.

 

Rezultati 1/2 finala:

U 16:00 sati FK "BORAC" Banja Luka - HNK "TOMISLAV" 5:1

U 18:00 sati FK "ŽELJEZNIČAR" - FK "VELEŽ" 3:1

 

Finale, subota 24.6. u 18:00 sati
FK "ŽELJEZNIČAR" - FK "BORAC" Banja Luka 0:2

hbz-vijesti.com