Nogometaši s klupe ozbiljno se nameću treneru Ivi Ištuku

Do prve utakmice drugog pretkola Europske lige protiv Austrije na Franz-Horr stadionu u Beču, nogometašima Širokoga Brijega ostala su još dva dana (četvrtak u 18 sati), piše večernji list.

Gosti u Splitu

U nedjelju su Širokobriježani gostovali u Splitu gdje su pod Turskom kulom odigrali prijateljski susret protiv novog hrvatskog prvoligaša Splita. Završilo je bez odluke (1:1). Pogodak za momčad s Pecare postigao je Jure Glavina iz jedanaesterca koji je izborio Hrvoje Mišić. Na klupi Splita sjedio je bivši trener Širokobriježana Ivan Katalinić. Njega je Ivo Ištuk malo iznenadio početnim sastavom - bili su to redom momci koji nisu bili u početnih jedanaest protiv Olimpije u četvrtak: Marić, Ćorić, Markić, Ćutuk, Hrkać, Glavina, Zlomislić, Weltzer, Zakarić, A. Pinjuh, Mišić. U nastavku još su igrali Baćak, Diogo, Brekalo i M. Pinjuh. Split je igrao u najboljem sastavu: -Jako sam zadovoljan viđenim. Sad sam još sigurniji da na klupi imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji ravnopravno mogu konkurirati za momčad s onim koji su trenutačno standardni, rekao nam je Ištuk. O pojedincima se nije izjašnjavao, ali na naš upit kako se u svom prvom nastupu za Široki snašao Goran Zakarić, nedavno pristigao iz bosanskogradiške Kozare, rekao je:

-Iznenađujuće dobro, odlično! Ne samo za mene nego i za sve koji su gledali utakmicu. Čudili su se gdje smo ga pronašli. Mario Ćutuk odmah je tražio da im posudimo Zakarića i da igra u Dugopolju. Ne dolazi u obzir. Zakarić još nije fizički stigao ostale jer se kasnije uključio u pripreme, ali brzo bi mogao biti spreman i konkurirati za prvu jedanaestoricu. Puno obećava, uz ostalo igra podjednako dobro s obje noge.

Bez poštede

Momčad se iz Splita vratila dosta kasno, ali Ištuk nije imao milosti, pa je igrače odmah ujutro odveo na trening na Blatu:

- Nemamo vremena za odmaranje. Ali na treningu nisu svi radili jednakom snagom. Veća porcija vježbi zapala je one koji nisu igrali u Splitu. Ivor Weltzer dobio je jedan nezgodan udarac, ali nije u pitanju njegov nastup u Beču. Vjerojatno na popisu putnika za austrijsku metropolu neće biti Marija Ljubića, koji je na prvoj utakmicu protiv Olimpije u Domžalama igrao sat vremena jako dobro, a onda ozlijedio mišić zadnje lože i još nije spreman za najteže napore.

Momčad Širokoga Brijega rano ujutro autobusom putuje prema Sarajevu, odakle zrakoplovom nastavlja za Beč.

 

Piše: Marko Knezović/VLM