Nogometaši priznali da su namještali utakmice

Riječ je prvenstveno o priznanjima nogometaša "Kroacija Sesvete" i Zoranu Ivančiću iz varaždinskog "Varteksa".

Većina optuženih nogometaša iznijela je samo kratke odbrane u kojima su uz priznanje krivnje i kajanje isticali da su bili u teškoj materijalnoj situaciji, jer im njihovi klubovi nisu isplaćivali plaće.

Tako je Mario Čižmek danas pred sudskim vijećem samo naveo da ostaje pri priznanju koje je već ranije dao USKOK-u.

"Želio bih samo dodati da su tri posljednje utakmice prošlog prvenstva protiv `Zagreba`, `Varteksa` i `Cibalije` dogovorene uz blagoslov kluba, odnosno direktora Tomislava Zubaka", rekao je Čižmek, koji je u iskazu USKOK-u detaljnije opisao kako je od organizatora prevara Vinka Šake dobijao koverte s novcem.

Njegov klupski kolega Ivica Banović priznao je da je od Vinka Šake primio između 15.000 i 20.000 eura.

I on je naglašavao kako je tada imao velikih financijskih problema jer je imao svadbu, a uz to i dug državi od 90.000 kuna, dok klub nije ispunjavao svoje financijske obveze prema njemu.

"Apsolutno sam kriv. Kajem se", kratko je rekao Jasmin Agić pozivajući se također na tešku materijalnu situaciju, u čemu su mu se pridružili i Saša Mus i Marko Guja.

Guja je u svojoj odbrani ispričao kako su mlađi igrači za učestvovanje u vlastitim porazima dobijali oko 2.000 eura, dok su stariji primali i 4.000 eura po utakmici.

Srna