Nogometaši HNK Čapljina sigurno koračaju prema Premijer ligi

Prva liga FBIH: HNK Čapljina - NK Bratstvo 3:2

... u kojem je čapljinski prvoligaš na drugoj poziciji sa samo jednim bodom zaostatka za vodećom Krajinom iz Cazina. Stoga će Čapljinci, za razliku od mnogih klubova, imati miran zimski san jer je ostvareno sve ono što je na početku sezone i zacrtano.

Stabilan klub i dobra igra bili su neka misao vodilja za igrače, trenere i klupsku upravu HNK ''Čapljina'' koja je već drugu sezonu na samom vrhu federalnog nogometa.

I prošle je sezone Čapljina bila na korak do Premijer lige u koju je na kraju ušao NK ''GOŠK'' iz Gabele. I rezultati ostvareni u ovom jesenskom dijelu natjecanja ponovno bude ambicije za Premijer nogometnu ligu BiH.

Osam pobjeda, tri remija i četiri poraza uz gol razliku 25:15 na kraju su doveli do druge pozicije na tablici. Još više optimizma daje podatak da će Čapljina na proljeće imati znatno povoljniji raspored utakmica te će tako igrati na dvije utakmice više na svom terenu. Tako će u drugom dijelu prvenstva i jesenski prvak Krajina iz Cazina doći na noge Čapljini pa neki već sada govore kako će se tada znati i putnik u Premijer ligu.

No, u Čapljini s ne zamaraju previše ni trenutnim rezultatom, a još manje time da su među glavnim favoritima za ulazak u Premijer ligu.

''Od samog početka sezone igramo svoju igru i dajemo svoj maksimum na terenu pa je evo tu i jako dobar rezultat. Naravno da nećemo stati na ovome pa ćemo se i u drugom dijelu sezone boriti do kraja. Ipak imamo taj povoljniji raspored, ali što je još važnije imamo dobru ekipu koja i kući, a i na strani uvijek ide na pobjedu No, nažalost u gostima nekada nismo imali sreće, ali ni mogućnosti da prikažemo svoju igru. Bilo je situacija kada smo umjesto igre morali spašavati svoje ruke i noge pa čak i živote kao što je to bio slučaj u Mionici. Što se tiče nas igrača naravno da bismo svi voljeli izboriti tu Premijer ligu jer nije isto igrati s velikanima bh. nogometa ili sa nekim seoskim i jako grubim ekipama.'' - ističe kapiten Damir Obad te se posebno osvrće na činjenicu da su čapljinske Bjelave neosvojive a gostujuće ekipe.

''Uvijek se može bolje, ali ipak moramo biti prezadovoljni učinjenim. Nije pretjerano ako kažem da mi možemo još i 40 posto više i bolje. No, ipak treba uskladiti ambicije sa mogućnostima. Onaj sportski dio je zadovoljen i sada ostaje još taj financijski dio. Treba sve sagledati i ona biti spreman na taj još jedan iskorak i plasman u najviši stupanj nogometnog natjecanja u BiH.'' - poručuje trener Zlatko Križanović Vukas.

caportal.info