Nogometaši GOŠK-a trećinu utakmica odigrali bez golova

...ishod od 0:0. Tri meča su tim rezultatom odigrali na svom terenu (Zrinjski, Velež, Kozara), a tri u gostima (Kozara, Olimpic, Zvijezda). Uz Zrinjski su jedina momčad koja je remizirala u sedam navrata dosad.

''Evidentno i dalje imamo problem u realizaciji, a čini se pogotovo na svom terenu, koji nam je teret. Vrlo teško je zabiti gol kada se protivnik kao Kozara brani svih 90 minuta. Osim toga, sada se svaka utakmica može dobiti ili izgubiti, suđenje je izjednačeno, nitko ne može unaprijed uknjižiti bodove.'' -  komentirao je za Dnevni list trener Boris Gavran.

Gabeljani su u prve dvije utakmice ipak zabili tri gola, ali dva iz kontra napada protiv Sarajeva.

''Protiv Kozare nam Tomislav Tomić i Mirza Džafić nisu bili na razini igara iz prethodna dva meča u ofenzivnom dijelu. Pokušavamo sve učiniti kako bismo lakše došli do gola, ali zasad ne ide lagano.'' -  kaže Gavran.

Međutim, osim Slavije koja se sa šest bodova vratila u borbu za ostanak (iako je i dalje posljednjeplasirana), ni ostali konkurenti nisu napravili nešto bolji rezultat u otvarajuća tri proljetna meča (Sloboda je upisala 4 boda, Rudar 0, Leotar 3, Travnik 3 i Kozara 2). GOŠK je osvojio 4 boda.

''Kad se pogledaju ostali rezultati, jasno je da je sve otvoreno. Očekivali smo šest bodova, međutim, i dalje imamo najbolji raspored od svih konkurenata do kraja natjecanja i to je naša prednost.'' - napominje Gavran.

Momčad će i idući vikend na gostovanje izravnom konkurentu Leotaru.

''Nezgodna su domaća ekipa, dobili su Borac, a protiv nas će učiniti sve da upišu sva tri boda. Na nama je boriti se i pokušati preduhitriti njihove namjere, odnosno osvojiti nove vrijedne bodove.'' - izjavio je Boris Gavran.