Nogometaši Čelika Simić i Barać protjerani iz BiH

FK Velež - NK Čelik

... stranih nogometaša koji igraju u nogometnim klubovima Čelik i Sarajevo. Kontrolom je utvrđeno da veći broj stranih igrača ova dva kluba ne posjeduje valjane dokumente zaobavljanje poslova u BiH, jer po zakon u svakoj državi pa i u BiH stranac mora da posjeduje boravišnu dozvolu te radnu dozvolu ukoliko je zaposlen u stranoj državi.

Prekontrolirano je 10 igrača i trener Sarajeva Robert Jarni, a nogometaši Čelika hrvatski državljanin Stipe Barać i srbijanski Nikola Simić bit će protjerani iz države bez prava ulaska u BiH od godinu dana. 

"Zbog ponovljenog prekršaja za dva igrača Čelika koji ni prošle godine nisu imali prijavljen boravak bit će izdata rješenja o otkazu prava na bezvizni boravak sa mjerom protjerivanja te zabranom ulaska na period od jedne godine," za Avaz je izjavila glasnogovornica Službe za poslove sa strancima Sanja Škuletić - Malagić. 

Također BiH moraju napustiti Petar Bašić, te igrači Sarajeva Miloš Stojčev, Ivan Tatomirović, Irfan Vusljanin, Krste Velkoski, Mario Tadejević i trener Robert Jarni, s tim da se oni odmah mogu vratiti u državu.

Također iz Ureda za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH saznajemo da će i ubuduće ova služba bez najava vršavati kontrole stranac u pojedinim klubovima kako Premier tako i nižih nogometnih liga u BiH.