Nogometaši Čapljine nadigrali nogometaše Vogošće rezultatom 4:1

Prva liga FBIH: HNK Čapljina - FK Goražde 6:1
...rezultatom 4:1, a rezultat je mogao biti i veći, da su domaći napadači bili raspoloženi. Već u 3. minuti napadač Čapljine Kukić puca na vrata gostujuće ekipe koju golman krajnjim naporom izbacuje u korner.

U 12. minuti Jusufbašić dobro prolazi sa lijeve strane, puca u donji desni ugao te gostujući golman opet dobro intervenira.

U sljedeće dvije minute po žuti karton dobivaju gostujući i domaći igrač zbog grubog starta.

Tek u 21. minuti gosti prvi put pucaju na vrata domaćeg golmana. U 24. minuti nakon odličnog prodora Ville koji je srušen u šesnaestercu sudac svira penal za Čapljinu. Siguran realizator bio je Marković te dovodi Čapljinu u vodstvo od 1:0.

2:0 u 31. minuti Villa je dobio odličnu loptu, izbjegao zaleđe te prešao gostujućeg golmana, i rutinski poslao loptu u mrežu. Jusufbašić u 35. minuti koristi grešku gostujućeg kapetana Smajića te sa 10 metara pogađa dojnji desni ugao i dovodi Čapljinu u vodstvo od 3:0.

Isti igrač u 40 minuti se povrijedio te napušta igru, a umjesto njega ulazi Luka Barbarić. U nastavku se nastavlja ista igra. Čapljina napada, u 3 minuti nastavka Villa pogađa stativu. Ponajbolji igrač Čapljine Villa prolazi po desnoj strani, ubacuje loptu u šesnaesterac koju glavom u mrežu sprema Ermin Bećirević i povećava vodstvo Čapljine na 4:0.

Eurogolom gostujućeg igrača Đukića koji je pucao sa 25. metara te savladao domaćeg golmana koji je izišao van gola ''Unis'' smanjuje rezultat na 4:1.

U 20. minuti nastavka utakmice Zubac izbija sam pred golmana koji mu brani loptu te je odbija u korner.

Valja napomenuti da je trojici domaćih igrača Raiču, Kukiću i Villi sudac dodijelio žute kartone zbog ispucavanja lopte poslije prekida igre. Utakmica je bila fer i korektna, koju je pratilo 70-ak domaćih gledatelja te se Čapljina nalazi na 2 mjestu iza Krajine.

ČAportal