Nogometaši Bih sutra protiv Njemačke

reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, bih reprezentacija, FIFA
Izabranicima Safeta Sušića bit će to još jedan ispit nakon poraza od Švedske prije tri dana u Stockholmu, dok će Nijemcima biti posljednja provjera uoči nastupa na svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Nogometaši BiH već se dva dana pripremaju u Frankfurtu, a selektor Sušić najavio je da će protiv Njemačke izvesti "najjači sastav".

Po njegovim riječima, susret protiv višestrukih svjetskih prvaka bit će prilika za popravljanje dojma nakon poraza od Šveđana. 

"Kod nas ljudi imaju visoko mišljenje o reprezentaciji prije svega zahvaljujući činjenici da imamo nekoliko vrhunskih igrača. No, da bismo postali veliki, moramo pobjeđivati velike. Evo prave prilike", kazao je selektor bh. reprezentacije. 

Najavio je da ću u sutrašnjoj utakmici na teren istrčati sljedeći igrači: Hasagić, Spahić, Nadarević, Mravac, Salihović, Rahimić, Jahić, Misimović, Pjanić, Džeko i Ibišević.

Zvanični trening zakazan je danas u 16.30 na "Commerzbank Areni", a susret između Njemačke i BiH bit će odigran u četvrtak u 20.30 sati.

(Fena)