Nogometaši BIH optimisti uoči gostovanja u Rumunjskoj

reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, kvalifikacije za ep, kvalifikacije za ep, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, saša papac, Safet Sušić, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Brazil, Safet Sušić, reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH
Izabranici izbornika Safeta Sušića s nestrpljenjem očekuju susret i uvjereni su u pozitivan rezultat.

Najveća uzdanica bh. reprezentacije Edin Džeko smatra da BiH ima kvalitetniji tim od Rumunjske i da očekuje povoljan rezultat.

"Mislim da imamo kvalitetniju ekipu, što smo pokazali i u Zenici. Nadam se povoljnom rezultatu koji bi Rumune izbacio iz utrke", kazao je Džeko.

Slično mišljenje ima i mladi Miralem Pjanić, koji u Rumuniji očekuje pobjedu.

"Želja nam je da u ove dvije utakmice osvojimo šest bodova. No, bili bismo zadovoljni i sa četiri. Atmosfera je dobra, očekujemo dobar rezultat u Rumunjskoj, što bi bila dobra uvertira za susret u Zenici", kazao je Pjanić.

Jedan od najboljih pojedinaca u susretu protiv Rumunije u Zenici bio je Senad Lulić. Nada se da će kompletna ekipa ponoviti dobru igru kao prije dva mjeseca, što bi otvorilo mogućnost osvajanja tri boda.

"Očekuju nas dvije važne utakmice. Nadamo se da ćemo se dobro pripremiti da pobijedimo u obje, što sigurno neće biti lako. Rumunjska ima dobru ekipu, bit će teško, ali dat ćemo sve da se vratimo s pozitivnim rezultatom", kazao je Lulić.

(Fena)