Nogometaša GOŠK-a Mahira Karića traži Hajduk

Mahir Karić
Vijest nam je potvrdio i sam Karić, ističući da je i on poslije utakmice saznao da su na tribinama bili predstavnici nekih klubova. Imali su što i vidjeti, jer Karić je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu GOŠK-a, a postigavši hat-trick. Vjerojatno je i to bio razlog zašto sportski direktor Ilić nije bio zabrinut, jer nakon takve predstave Karićeva cijena neće biti mala.

Zanimljivo, Karić je loše otvorio sezonu. U prvom kolu protiv Slavije u Sarajevu nakon dva žuta zaradio je crveni karton, pa je utakmicu drugog kola preskočio. Međutim, u sastavu ''lavova'' bio je glavni protiv Kozare u Gradišci. U četvrtom kolu bio je ključni igrač GOŠK-a u pobjedi protiv Leotara i strijelac vodećeg pogotka. Blistao je i u utakmici protiv splitkog Hajduka, pošteno vozajući obranu bilih, da bi protiv Rudara eksplodirao.

''Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, cijela ekipa. U današnjem nogometu pojedinac zavisi od kolektiva, ako ide momčadi, onda je samo pitanje tko će iskočiti u prvi plan. Ovoga puta sam to bio ja, ali podvlačim da ekipa igra jako dobro.'' – naglašava samozatajni Karić.

Navijači GOŠK-a su se bojali (ne)uigranosti, s obzirom da je u prvoj postavi u odnosu na prošlu sezonu čak devet novih igrača, ali igrači su znali što mogu očekivati kad se malo uigraju.

''Dobro smo radili u pripremnom razdoblju, zatim sve su to manje-više iskusni igrači, pa smo se brzo uklopili, a vrlo je bitno da između nas u ekipi nema zavidnosti. Dišemo kao jedan, a rezultat je sasvim solidan start.'' – kazao je Karić koji ima premijerligaškog iskustva, ali ipak bez obzira na to malo je tko u Gabeli očekivao da će se lavovi na čelu s Karićem ovako poigravati sa protivnicima.

''Imam premijerligaškog iskustva, već sam igrao za Čelik. Premier liga je za mene motiv, jedan stimulans koji me za sada dobro nosi. Uz dobre suigrače treba imati i sreće, da te krene, onda dobiješ samopouzdanje. Meni nije isto igrati Premier i Prvu ligu, najviši rang me ipak stimulira.'' – zaključuje Mahir Karić.

Inače, Mahir Karić rođen je u gradu metalurga i rudara 1986. godine , prošao je Čelikovu školu, ali ga je stjecaj okolnosti prije dvije godine doveo na jug Hercegovine, gdje je počeo igrati za tadašnjeg prvoligaša GOŠK-a iz Gabele, s kojim je protekle godine izborio ulazak u najviši rang natjecanja – premier ligu BiH.

Bez obzira na ponude iz splitskog Hajduka, navijači i Gabeljani ipak se slažu kako bi voljeli da tu ostane što duže.

Dušan Musa