NOGOMET U BIH Divlje svinje uništile teren drugoligaša

NOGOMET U BIH Divlje svinje uništile teren drugoligaša
Facebook

Nogometni klubovi u Bosni i Hercegovini pripremaju se za nastavak sezone, a oni u nižim rangovima natjecanjima suočavaju se svakodnevno s problemima.

Tako je teren FK Bosna iz Mionice uništen preko noći od strane divljih svinja.

Fotografije uništenog terena objavljene su i na stranici Bosne, čiji se čelnici pitaju postoji li način da se teren, kao i eventualno prisustvo djece, zaštiti od napada ovih životinja.

U nastavku prenosimo priopćenje kluba bez uredničkih intervencija.

"Neki će sigurno ovo da iskoriste kako bi se ismijavali, ali ono jedino što trebamo jeste da se zabrinemo, jer svi znaju da se samo nekih 30-ak metara od stadiona nalaze prve kuće i prva domaćinstva. Žalosno je šta nam je divljač uradila od stadiona, pitamo se da li ima neko rješenje kako da ga zaštitimo jer svi znamo da se naša djeca svakodnevno igraju na ovom travnjaku, treniraju, te kako da ih sve zaštitimo da ne dođu u opasnost od napada istih životinja, jer kad su došle u naseljeno područje, sigurno su u stanju i da napadaju djecu i ljude koji im se nađu na putu", stoji u priopćenju.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1771609456296917&id=226239210833957

FK Bosna iz Mionice natječe se u Drugoj ligi FBiH, skupina Sjever, a nakon prvog dijela sezone nalazi se na četvrtom mjestu.