NOGOMET Pregled međusobnih dvoboja Hajduka i ekipe Širokog Brijega

NK Široki Brijeg - HNK Hajduk
Hajduk.hr

U dosadašnjih osam međusobnih dvoboja prvih momčadi i HNK Hajduk Split i NK Široki Brijeg upisali su po tri pobjede, a dvije su utakmice završile bez pobjednika.

Prvi međusobni dvoboj dogodio se 25. studenoga 1998. kada su pred 5000 pokislih gledatelja na Stadion Pecara NK Široki Brijeg i HNK Hajduk Split odigrali revijalnu utakmicu bez pogodaka u povodu 50. rođendana NK Široki Brijeg.

Na novi dvoboj čekalo se manje od dvije i pol godine. Drugog dana veljače 2001. Memorijal Gojka Šuška otvorili su NK Široki Brijeg i HNK Hajduk Split. To je bila prva utakmica na Pecari koja je odigrana pod svjetlošću reflektora, a naša je momčad slavila minimalnu pobjedu autogolom Dalibora Bošca.

I treći međusobni dvoboj ovih dvaju klubova odigran je u okviru Memorijala Gojka Šuška. U polufinalu turnira 8. veljače 2002. splitski su ''Bili'' pred 4000 gledatelja na Pecari slavili nakon preokreta (1:2). Strijelac za domaće bio je Miro Katić, a za goste su pogađali Zvonimir Deranja i Nino Bule.

Četvrti međusobni dvoboj odigran 30. lipnja 2006. završen je najnepopularnijim rezultatom (0:0) u okviru trokut-turnira u Grad Široki Brijeg.

U petom međusobnom dvoboju odigranom na Stadion Poljud 14. veljače 2009. Hajduk je slavio s minimalnih 1:0 pogotkom Senijada Ibričića iz jedanaesterca. Nakon toga NK Široki Brijeg i HNK Hajduk Split odigrali su 8. listopada 2010. prijateljsku utakmicu na punoj Pecari u kojoj su Širokobriježani slavili rezultatom 2:0 pogotcima Wagnera i Jure Ivankovića.

Sedmi međusobni dvoboj dogodio se u polufinalu 5. memorijala ''Blago Zadro'' u Vukovaru 9. listopada 2015. Opet je bilo 2:0 za NK Široki Brijeg, a strijelci su bili Jure Ivanković i Josip Barišić.

Posljednji međusobni dvoboj između HNK Hajduk Split i NK Široki Brijeg odigran je na Poljudu 3. rujna 2016., a splitski ''Bili'' slavili su rezultatom 3:1. Pogotke za domaće postigli su Márko Futács, Frane Vojković i Deni Jurić, a jedini pogodak za našu momčadi postigao je Dino Ćorić.