Nogomet: BIH - Katar 1:1

BiH je došla u vodstvo u 9. minuti preko Ibiševića, a konačnih 1:1 postavio je Wisam u 60. minuti iz penala.

Nogometaši BiH u posljednjoj provjeri uoči prvog susreta u kvalifikacijama nisu prikazali očekivanu igru, razočaravši publiku na stadionu "Grbavica". 

Izabranici izbornika Safeta Sušića veći dio susreta su djelovali bezidejno, dok su gosti iz Katara potpuno iznenadili ofanzivnom formacijom. Kontrolirali su igru na sredini terena, a preko isturenih napadača u nekoliko navrata su ozbiljno zaprijetili Hasagićevom golu.

Ipak, početak susreta nagovještavao je dobar ishod za bh. reprezentaciju. Iz prve prilike nogometaši BiH su uspjeli da dođu do vodećeg gola. U 9. minuti Pjanić je dobro uposlio Džeku koji je pobjegao svom čuvaru i u petercu pronašao Ibiševića, a napadač Hoffenheima je pospremio loptu u gol. 

Nakon primljenog gola nogometaši BiH su prepustili igru gostima, koji i pored dominacije na sredini terena do kraja poluvremena nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu bh. reprezentacije. 

Početkom drugog poluvremena Katar je napravio dvije dobre šanse, ali napadači te reprezentacije nisu bili precizni. 

S druge strane, u 55. minuti Ibišević je pokušao sa 15 metara, ali je golman gostiju dobro intervenirao. 

Pet minuta kasnije Katar je došao do izjednačanje. Nadarević je u šesnaestercu oborio jednog igrača Katara, sudija Učkov je pokazao na bijelu tačku, odakle je Wisam  postigao pogodak za konačnih 1:1.

Nakon primljenog gola bh. nogometaši zaigrali su nešto bolje, pogotovo nakon ulaska Ibričića i Medunjanina, a kasnije i Zeca. No, reprezentativci BiH nisu uspjeli da terensku inicijativu krunišu golom.

Za reprezentaciju BiH nastupili su: Hasagić, Spahić, Nadarević (od 68. Pandža), Mravac, Mujdža, Jahić (od 61. Ibričić), Pjanić (od 78. Štilić), Misimović (od 78. Alispahić), Muslimović (od 61. Medunjanin), Džeko, Ibišević (od 71. Zec).

(Fena)