VIDEO  Nogomet: Alžir - BiH 0:1

reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, kvalifikacije za ep, kvalifikacije za ep, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, saša papac, Safet Sušić, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, Brazil, Safet Sušić, reprezentacija BIH, Safet Sušić, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH
Susret je odigran po izuzetno teškim uvjetima, na vodom natopljenom i blatnjavom terenu stadiona  u Alžiru, pred oko 30.000 gledatelja.

Najbolju priliku za gol BiH na utakmici spriječio je upravo loš teren. Ibišević je u odličnoj akciji svladao golmana M'Bolhija, ali lopta je na putu do mreže stala u vodi na samo nekoliko centimetara od gol linije.

Pobjednički gol u posljednjem ovogodišnjem susretu za BiH, postignut je u samom finišu kada je Zukanović sa centra terena uposlio Stevanovića, koji u šesnaestercu dodao loptu slododnom Svraki koji je preciznim šutem pogodio mrežu Alžiraca za novo slavlje bh. momčadi, koju u ožujku naredne godine očekuje nastavak kvalifikacija za SP 2014. godine u Brazilu.

Fena/hercegovina.info