NK Travnik-FK Sarajevo 1:0

NK Travnik, FK Sarajevo
Susret na Piroti je potpuno bio posvećen legendarnom kapetanu domaćeg tima, Elvedinu Varupi, koji je prerano preminuo u 40. godini.

Na terenu nije viđen lijepa igra.

Prvo poluvrijeme donosi nekoliko prilika na obje strane, ali onih velikih, izrazitih nije bilo. Aktualni šampion Bosne i Hercegovine je bio konkretniji rival. Imali su više loptu u svom posjedu, nekoliko puta su imali solidne pokušaje, a najbolju šansu propušta Miloš Stojčev u finišu prvog dijela, prenosi SportSport.ba.

Šutirao je dobro Stojčev, ali je Adis Nurković njegov šut obranio, da bi u nastavku akcije Ševko Okić loptu poslao preko gola. Najbolju priliku u prvom dijelu Veziri su imali sredinom prvog dijela. Golman Sarajeva Senedin Oštraković je pogriješio, ali se napadači domaćih nisu najbolje snašli.

Na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom (0:0), dok je u nastavku ponovo bila identična slika na terenu. Bordo tim je bio nešto konkretniji, ali je prvu odličnu šansu imao Travnik. Kuoadio je prošao po desnoj strani, dobro je ubacio u sredinu, a gol Sarajeva u posljednji čas spašava Milan Stepanov.

Pokušao je Dženan Uščuplić osvježiti svoj tim uvođenjem Almira Bekića i Harmonyja Ikandea. Tim s Koševa je držao sredinu terena, pokušavali su na sve načine stići do gola, ali jednostavno dobru priliku nisu mogli stvoriti. Do kraja je domaći tim uspio da se odbrani, a u 90. minuti je bordo tim doživio šok.

Igrač Sarajeva na posudbi u Travniku German Kouadio, pogodio je za pobjedu domaćeg tima od 1:0

Travnik: Nurković, Hasanhodžić, Aleksić, Šivšić, Dudić, Kouadi, Radosavljević, Kovač, Smajić, Čivić, Mekić.

Sarajevo: Oštraković, Puzigaća, Hebibović, Stepanov, Tatomirović, Radovac, Stojčev, Alispahić, Velkoski, Okić, Benko.