NK Sloga: Želimo igrače koji će nam donijeti kvalitetu više

nk sloga ljubuški, HNK Brotnjo, nk sloga, nk sloga ljubuški, Damir Vučić, nk sloga ljubuški, 1 liga federacije, nk sloga ljubuški, nk sloga, NK Široki Brijeg, HNK Sloga Ljubuški, nk sloga, Sloga Ljubuški, mladost doboj kakanj
U Slogi pripremaju teren za slaganje momčadi koja sigurno treba kvalitetu više u zahtjevnoj ligi iz koje će sljedeće sezone ispadati više klubova nego ikad dosad (teoretski je moguće čak i devet).

- Što god se više bliži Prva liga to se više osjeti ozbiljnost prema obvezama koje nas očekuju, odnosu prema momčadi i planiranju. Postajemo ozbiljniji i pripremamo se tako za ono što nas očekuje, a to su prave utakmice, kaže trener Sloge Damir Vučić.

Sloga je bila dominantna u Drugoj ligi FBiH Jug, imala impresivnu statistiku sa 20 pobjeda, 5 remija i samo jednim porazom uz izvrsnu gol razliku od 101:12. Ipak su u klubu svjesni da će taj sastav trebati dodatnu kvalitetu za viši rang.

- S puno igrača smo već ranije dogovorili angažman, ali svi oni imaju neke svoje kalkulacije, htjeli bi otići u klub koji će ponuditi više, tako da je još sve otvoreno. Najveća pojačanja su nam zasad naši igrači koje smo sačuvali u kadru, kaže Vučić dodavši da su s Babovca otišli samo Brazilac Thiago te Valentino Mazreku.

- Želimo dovesti igrače koji će nam dati kvalitetu više za sljedeću sezonu. Svjesni smo toga da nam trebaju pojačanja koja će nam na terenu svojim učinkom donijeti razinu više u igri. Prioritet su nam igrači u vezi i napadu, i to krilni napadači, istaknuo je.

Kompletne pripreme će Sloga najvjerojatnije odraditi u Ljubuškom.

- Imamo uvjete kakve ima rijetko koji klub, dva terena i sve potrebno da možemo obaviti kompletne pripreme. Babovac je sad jedan od ljepših sportskih kompleksa čak i u Prvoj ligi. Nije nam imperativ da idemo negdje, iako nije isključeno, pojašnjava Vučić.

Ljubuški je posljednji put prvoligašku momčad imao u sezoni 2005./2006. Nakon devet godina se vraća u ovaj rang, ali će imati vrlo težak zadatak da ostane u njemu.

- Liga je veliki izazov po pitanju trenerskog i igračkog posla, ali mi smo svjesni svojih prednosti i nedostataka te sukladno tome činimo sve, radimo punim kapacitetom i nadamo se da će to donijeti određenu kvalitetu, zaključio je Damir Vučić.

Dnevni list