NK Široki sutra protiv Olimpije

NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg
Trener Ivo Ištuk moći će računati na sve igrače koji su na popisu za nastupe u prve dvije utakmice 1. pretkola Europske lige, budući da je za novopridošlog napadača Matea Roskama stigao certifikat iz Španjolske u kojoj je nastupao za trećeligaša Cultural Leonesu. Papiri su stigli jučer i to je sigurno bilo određeno olakšanje za Ištuka koji je s njim dobio još jednu varijaciju u napadu. Momčad je sinoć trebala odraditi trening i to u Ljubljani, dok će danas trenirati u vrijeme odigravanja susreta koji će označiti početak osme europske kampanje kluba s Pecare. Koliko će biti uspješna, zasigurno će dijelom ovisiti i o ovom prvom ogledu sa Ljubljančanima o kojima se zna dosta, no opet priča je jedno, a praksa sasvim drugo. Činjenica je da Široki nije puno mijenjao, došli su tek Roskam i zadnji vezni Ivor Weitzer, koji se u pripremnom remiju sa Zrinjskim ozlijedio, no čini se da bi i par šavova na potkoljenici trebao biti u kombinacijama.
Najveće pitanje je kako bi taj Ištukov sastav trebao izgledati? Najavio je visočki strateg da mu je namjera graditi atraktivniji stil igre, a to u praksi znači promjenu s 4-4-2 na 4-3-3 sustav. Zadnja linija ostala bi nepromijenjena s Diogom i Barišićem na pozicijama bekova, te Ćutukom i Renatom kao stoperima. Wagner, Kožul i iz napada unatrag vraćeni Ivanković trebali bi graditi igru u sredini, a Široki bi mogao napadati sa Šilićem i Mišićem na krilima, te najisturenijim Vareom. Tako bi mogla izgledati napadačka varijantna, no Ištuk je kroz svoje izjave nagovijestio da se u Domžalama neće previše otvarati. To bi dakle moglo značiti “odigrati čvrsto na rezultat u Sloveniji, a ako bude dobro, na Pecari napasti i završiti posao”. Provjera sa Zrinjskim nije do kraja poslužila svrsi i Ištuk je rekao da momčad nije najbolje odradila simulaciju utakmice sa Slovencima, pa će biti vrlo zanimljivo za koju će se varijantu igre odlučiti.

Upitna promjena termina


TV prijenos utakmice iz Domžala radit će slovenski kanal Šport TV 1. Upravo je zbog TV prijenosa domaćin zatražio promjenu prvotnog termina (20.15), pa utakmica treba početi u 20:45, no iz Širokog smo dobili informaciju da UEFA još nije potvrdila promjenu. Dileme će zasigurno biti otklonjene danas.  

Autobusu Škripara u Domžalama


Imat će Široki podršku svojih navijača u Sloveniji. Škripari bi se na Športnom Parku u Domžalama trebali pojaviti u jednom autobusu, dakle pedesetak njih. Vrlo dobrodošla pomoć u nastojanju da se izbori pozitivan rezultat za uzvrat.

Piše: Slaven Nikšić/dnevni list