NK Široki: Poznajući trenera Karačića znam da ćemo napasti naslov

Premijer liga BiH, mladen jurčević, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Plavo-bijela noć, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Olimpic, bajano, NK Široki Brijeg, Pecara
...financijskih poteškoća kluba bio praktički primoran otići, no Pecara mu, kako kaže, nije bila nužna alternativa.

- Mislim da je što se tiče financija u Širokom to puno bolje i kako treba biti, rekao je i dodao: Vrlo sam zadovoljan uvjetima i igračkim kadrom kojeg većim dijelom i poznajem. Dalibora (Šilića) znam najduže, s Lukom (Bilobrkom) sam igrao u Čeliku, Ješea znam iz vremena dok je on bio član Zagreba, a ja igrao za Varteks. Wagner je također dugo vremena tu. No, uz kadar i uvjete, Jurčeviću, dovedenom da bi popunio rupu nastalu posudbom Brazilca Dioga GOŠK-u, izrazito odgovara i sam grad Široki Brijeg.
- Ovakva mi je sredina idealna, jer sada sam i obiteljski čovjek, imam dijete. Obitelj mi je na prvom mjestu, a tek onda dolazi posao, kaže Mladen, usput ispravljajući jednu "nepravdu".
- Odgovara mi i zbog toga što mi je kuća blizu. Ja sam inače iz Viteza, iako se svugdje većinom piše da sam Travničanin, zbog čega su me sugrađani zezali. Stvar je u tomu što sam u Travniku samo rođen. Ja sam ponosni Vitežanin.
Iako je bio član Varteksa, te Šibenika u kojem j upravo za "vladavine" sadašnjeg trenera Branka Karačića, čini se da je na njega najviše utjecalo razdoblje na Bilinom polju. Dijelom i zbog činjenice da su tamošnji navijači posebni... Jedva čeka svibanjsko gostovanje u Zenici.
- Bit će to nešto posebno, možda malo i čudno, ali uvjeren sam da mi Robijaši neće zamjeriti promjenu sredine. Naprotiv, već sam dobivao SMS-ove potpore. Uvijek sam bio njihov miljenik, tako da ne vidim tu neki problem.
Što se tiče ciljeva pred njim i Širokim, trener Karačić je nakon prozivke bio jasan - Široki želi dvostruku krunu, s tim da nije ni morao naglašavati da je sve manje od plasmana u Europu neuspjeh. Jurčević vjeruje u prvo mjesto u konačnici...
- Prvo kolo proljeća kod Želje moglo bi odlučiti dosta toga, a ako ostanemo neporaženi, mislim da ćemo i dalje biti u vrlo dobroj poziciji. Ali poznajući trenera s kojim sam u Šibeniku ostvario povijesni uspjeh kluba, bili smo duže vrijeme drugi iza Dinama, da bi na kraju kao četvrti izišli u Europu. Ne sumnjam da ćemo u Sarajevu ići na sva tri boda.
Smatra Mladen da je trener odigrao značajnu ulogu u njegovu dolasku u Hercegovinu.
- Vjerujem da jest, on poznaje moje kvalitete. A na meni je opravdati to povjerenje...

U Vitezu odradio završnicu jeseni

Svugdje se ističe da je Jurčević na Pecaru stigao iz Šibenika, no to je samo djelomično točno. Nakon što je u kolovozu prošle godine dobio arbitražu sa Šibenikom, vratio se u svoj Vitez i odigrao završni dio prve polusezone za klub u kojem je i počeo karijeru. Zanimljivo, tamo mu je trener bio Mario Ćutuk, stručnjak koji je u dva navrata vodio Široki Brijeg, drugi puta na početku ove sezone, no trajalo je to samo dok se igrala Europa - s Pecare je otišao nakon ispadanja od Olimpije.

Dnevni list