NK Široki: Musa vidio puno dobrih stvari i jednu nesmotrenost

Slaven Musa ima svako pravo da bude zadovoljan prikazanim.
Nije koristio Dinu Ćorića, Damira Džidića i Juru Ivankovića koji se oporavljaju od operacija/ozljeda, no i bez njih je to djelovalo sasvim OK za prvi duel. Obradovala su struku dva pogotka Krešimira Kordića, napadača od kojeg se na proljeće očekuje više, a dobro je bilo vidjeti i povratak Zvonimira Kožulja, mladog ofenzivnog veznjaka koji je čitavu jesen propustio zbog teške ozljede zadobivene u dresu U19 reprezentacije.

- Sa utakmicom smo završili mikrociklus priprema, nedjelja je bila slobodna, od ponedjeljka se opet polazi sa dva treninga, rekao nam je Musa, koji je provjerom protiv Veleža uglavnom zadovoljan.
- Za ono što smo planirali, zadovoljan sam. Donekle i igrom, a najviše zalaganjem. Kažem donekle igrom, jer bilo je loših stvari, ali zato ove utakmice i služe. Primjerice, gol smo primili kada nam je Ješe bio izvan igre, a ekipa se tome nije prilagodila, nije došlo do pravovremenog pomjerana linija i protivnički igrač ostao je na 14-15 sam.

Drago mu je bilo vidjeti kako su pojedini igrači podnijeli teret...
- Slavko Brekalo je odigrao čitavu utakmicu protiv dosta dobrog protivnika, Veleža koji se solidno pojačao. Dvadesetak minuta dobio je i Zvonimir Kožulj, koji je djelovao bolje nego na treningu, a drago mi je i radi Kreše Kordića. On zaista dobro radi na treninzima, odlično se kreće, ali puno je bolje kada na sve to dođu i pogoci. Drago mi je i radi Marija Ljubića, koji je nedavno dobio dijete i sada to proslavio pogotkom, što smo proslavili i u svlačionici. Sve u svemu, jedna lijepa predstava..., a dobro je bilo i pobijediti.

Sada slijedi novi tjedan treninga, a u subotu čeka nova utakmica i vjerojatno najteži protivnik ove zime - zagrebački Dinamo. Musa ističe da za tu utakmicu neće, kako se to kaže, ‘igrat za raju'.
- Moramo gledati sebe i za Dinamo se pripremiti kao i za svakog jačeg protivnika. Nećemo se samo braniti, pokušat ćemo i zabiti gol. Pokušat ćemo se nadigravati sa njima. Ono što mi je važno je da vidim kako oni u Dinamu žele igrati utakmicu, s koliko izmjena. Da mogu pripremiti momčad, odlučiti se za igrače.
Zanimljivo, samo dan kasnije Zagrepčani će ponovno na travnjak, onaj stadiona Bjelave u Čapljini. Ali Musa je uvjeren da će hrvatski prvak najjaču momčad na teren poslati protiv njegove ekipe.

- Logično bi bilo da bude tako, jer njima je to generalka pred prvenstvo..., a mislim da su oni Čapljini zapravo i izašli u susret s tom utakmicom, mi smo prije imali dogovor s Dinamom. Mada opet, tko zna. Obično ljudi dijele ekipu na prvu i drugu momčad, ali to u praksi često nema uporište.

Uskočile provjere sa Vitezom i Rudarom

Dan nakon Dinama, dakle 3. veljače, ekspedicija Širokog će put Istre, gdje momčad čekaju nove četiri provjere na Istra Winter Cupu. Po povratku, 10. veljače, igrači će dobiti dva slobodna dana, a onda će u završnom periodu priprema odraditi još četiri provjere, mada je prvotni plan predviđao samo tri.
- Našli smo protivnika za 16. veljače, u kampu ćemo odigrati s Vitezom, rekao je Musa, dodavši: Dva dana prije također ćemo igrati. Nismo to planirali, ali izašli smo u susret Rudaru iz Prijedora, koji će tu biti na proputovanju. Ali to nam neće predstavljati problem, jer trebat će nam utakmica za Dinu Ćorića i Damira Džidića koji će se kasnije priključiti.

Dnevni List