NK Široki Brijeg: Učinit ćemo sve za pobjedu jer proljetni dio moramo otvoriti pozitivno

Sablic NK Široki Brijeg
... press konferencija na kojima je strateg "Plavo-bijelih" Goran Sablić opisao je što se dogodilo i promijenilo tijekom zimske pauze te koje su ambicije kluba s Pecare u proljetnom dijelu prvenstva.

Klupski glasnogovornik Mario Marušić na početku je istaknuo da je iz Sarajeva stigao zahtjev za 200 ulaznica na derbi koji će u nedjelju započeti u 17.30 sati na Pecari.

Trener Goran Sablić rekao je da je momčad Širokoga Brijega tijekom priprema manje-više obavila sve ono što je zacrtala.

Integrirali smo nove igrače u momčad, jako dobro odradili fizički dio priprema te odigrali niz prijateljskih utakmica u kojima se provjeravalo momčad kako bi bila što spremnija za prvenstvo. Vjerujemo da igrači koji su došli imaju kvalitetu za Široki Brijeg, mada bi bilo bolje da smo ih ranije doveli da se što bolje uklope u momčad, pogotovo zato što se uglavnom radi o igračima koji u svojim klubovima nisu igrali proteklih šest mjeseci. Međutim, iz tjedna u tjedan oni se dižu i vjerujem da će uskoro konkurirati za prvu momčad, izjavio je trener širokobriješke momčadi.

O dočeku momčadi Sarajeva u nedjelju Sablić previše ne brine.

Mi idemo utakmicu po utakmicu. Momčad Sarajeva je jako kvalitetna i također su doveli nekoliko dobrih igrača. Siguran sam da će utakmica biti jako kvalitetna, ponavljam, protiv jako dobroga suparnika. Učinit ćemo sve za pobjedu jer nam je važno da proljetni dio otvorimo pozitivno, ističe Sablić.

Sablić je dodao da je sigurno i da nijedna momčad nema jasnu sliku o protivničkoj ekipi jer proljetni dio prvenstva tek počinje.

Ova utakmica će puno toga otkriti. Jesmo li uhvatili formu, je li ono što smo radili bilo dobro... Nakon prve utakmice bit ćemo pametniji, dodao je Sablić.

Ambicije kluba, kako govori Sablić, otprije su poznate.

Naše ambicije se znaju - to je izlazak u Europu. Smatram da imamo dobru podlogu za to, a pojačali smo se i igračima koje smo doveli u prijelaznom roku. Vjerujem da uz maksimalni fokus da možemo uspjeti u svojim namjerama, zaključio je Sablić.

Za derbi protiv Sarajeva neće konkurirati Matić (ozljeda), Peko (tri žuta kartona) i Bagarić (još se čekaju "papiri" iz Bjelorusije).

(www.jabuka.tv)