NK Široki Brijeg: U domaćinstvo 16. Šuškovog memorijala s dvojakim osjećajima

Široki-Zrinjski

... na novoj razini - minimalnim trijumfom nad Braniteljem svezali su tri pobjede. Pa ipak, sveukupni osjećaj poprilično je izjednačen i dalje teškim zdravstvenim stanjem kadra.

Počelo je remijem s Veležom (1:1), uslijedio je zatim neočekivani poraz od Sloge (2:4), a onda i tri vezane pobjede, protiv Radnika (2:1), Viteza (1:0) i Branitelja (1:0). O već uobičajenoj startnoj postavi još se ne može govoriti, no dalo se primijetiti da je šef struke Davor Mladina počeo tragati za idealnim timom..., koji s obzirom na i dalje aktualne ozljede važnih igrača teško da može biti idealan. Soldo, Bralić, Brekalo, Marković, Ćorić, Pehar, Kožulj, Lončar, Wagner, Menalo i Buhač su startali protiv Branitelja, što je djelovalo kao sastav koji bi mogao startati protiv Travnika na početku slijedeće sezone, a još su igrali Bilobrk, Šaravanja, Nikić, Kožul, Barišić, Landeka, Odak, Ivanković, Matić, Bondža, Juričić. Rezultatski, duel koji je Široki odradio s dvije različite momčadi u dva poluvremena, riješen je lijepim pogotkom iz slobodnjaka Zvonimira Kožulja (20. minuta) koji se tako ovog ljeta na listi strijelaca pridružio Wagneru (dva pogotka), Ivankoviću, Peharu, Ćoriću i mladom Bondži. Ponovno, kao ni u prethodnim duelima nisu igrali ozlijeđeni napadači, Dino Kresinger, povratnik Ante Pinjuh i novak Ivan Baraban, a neće ih biti ni u završnoj pripremi za početak prvenstva..., a ona dolazi u vidu Šuškovog memorijala čiji će gosti danas i sutra, u njegovom šesnaestom izdanju, biti Cibalia, Neretvanac i gabelski GOŠK.

- Napad je najveći problem, jer trojica ozlijeđenih praktički su već izvan konkurencije za prvo kolo. Baraban te Pinjuh koji nam se zapravo priključio sa tom ozljedom mišića, u ponedjeljak bi trebali početi raditi s loptom pa ćemo vidjeti, rekao nam je trener Davor Mladina, dodajući da su ostali igrači, oni sa sitnijim ozljedama, prevazišli probleme.
Za razliku od ozljeda, obradovala ga je brza prilagodba posljednjeg novaka, stopera Slavka Bralića.

- Vidi se da je u Osijeku imao kontinuitet utakmica, odigrao je nekih pedesetak utakmica u posljednje dvije sezone.

Plan na Memorijalu je jednostavan...
- U dvije ćemo utakmice koristiti dva različita sastava. To će, što se utakmica do početka prvenstva tiče, biti to. U posljednjem ćemo tjednu pokušati malo osvježiti igrače, mislim da ćemo imati dovoljno vremena.
A prvo kolo donosi gostovanje kod Travnika.
- Pokupit ćemo sve raspoložive informacije i vidjeti što nas otprilike čeka, kratko je Mladina prokomentirao prvu natjecateljsku utakmicu sezone.
16. MEMORIJAL GOJKA ŠUŠKA

Petak
Cibalia - GOŠ 18.00
(Kamp Musa-Karačić)
Široki Brijeg - Neretvanac 18.30
(Pecara)
Subota
Za 3. mjesto 18.00
(Kamp Musa-Karačić)
Za 1. mjesto 18.30
(Pecara)

Dnevni list