NK Široki Brijeg: Slijedni udarni period; Sarajevo, pa Kup sa Željom

Posebno zbog činjenice da je lider Željezničar nastavio s pobjedama. Na pecari ne očajavaju, nego se okreću novim izazovima.
Slavija je utakmicu dobila sa sigurnih 2:0 i tako popravila svoje šanse da i sljedeće godine igra Premier ligu. Široki je znao da dolazi na noge momčadi koja se bori za goli život, no snage da se spriječi poraz - nije bilo.

- Bila je to utakmica s puno ritma i želje s obje strane, a prevladao je veći motiv domaćina. Na njihovu borbenu igru i agresivnost jednostavno nismo imali odgovora, rekao je pomoćni trener Ante Kokić. Bitka za naslov nije izgubljena, no napravljen je jedan veliki korak unatrag, što Kokić i svi na Pecari dobro znaju.
- Da je drukčije završilo, još bi imali priključak za Željezničarom, teško nam je pao ovaj poraz, rekao je, dodavši: Ali tako je to u ovom dijelu sezone, dosta je ozljeda, teški su tereni. Jasno, možda smo izgubili ovu utakmicu, ali dokle god postojala šansa, bit će i nade. Iz poraza od Slavije pokušat ćemo izvući pouke.
A pouka u nadolazećem tjednu će trebati. Slijedi prvenstveni duel sa Sarajevom, koje je samo dva boda iza, zatim u srijedu 25. travnja i prva utakmica polufinala Kupa BiH sa Željezničarom.

- Ovo je za nas udarni tjedan jer imamo priliku stabilizirati se na drugoj poziciji, a onda nas čeka i Kup koji želimo osvojiti. Ali, ne smijemo se sada opterećivati Kupom, najprije nas čeka Sarajevo koje ima jednu kvalitetnu momčad.
Inače, poraz od Slavije bio je tek treći ovosezonski za Široki, ali i najuvjerljiviji. Prethodno su s 1:0 bolji bili Sloboda i na startu proljeća istim rezultatom Željezničar. Ovime je također prekinut i niz od sedam uzastopnih utakmica bez poraza, a u statistiku će biti zavedeno da je ovo prvi poraz Marijana Bloudeka na klupi Širokog - ostvario je ovaj stručnjak do Lukavice u pet uzastopnih utakmica remi i četiri trijumfa.

Vraća se Šilić

U Lukavici je Široki morao igrati bez nekoliko igrača, protiv Sarajeva stanje će se popraviti. Bajano i Dino Ćorić su ozlijeđeni, Ivica Džidić još se oporavlja od nezgodne ozljede zbog koje ovog proljeća još nije igrao, Dalibor Šilić je bio suspendiran.
- Vraća nam se Šilić, koji je vrlo bitna karika i to je sigurno dobra vijest pred Sarajevo. Za Ćorića vjerujem da će se oporaviti brže od Bajana s kojim momčad dobiva jednu drugu dimenziju, ali sada ne mogu točno tvrditi kada ćemo ih ponovno imati u kombinacijama, rekao je pomoćnik Kokić.

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list