NK Široki Brijeg: Sablić u Šerifu, klub žurno traži nasljednika

NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, FK Željezničar, Goran Sablić , Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg, Goran Sablić , NK Široki Brijeg
... trener Širokoga Goran Sablić dao je "mandat upravi raspolaganje", ali dobio je podršku za nastavak rada na Pecari. Sablić je nedavno produljio ugovor s klubom uz "aneks" po kojemu može otići s Pecare ako dobije unosnu ponudu... A ponuda je stigla.

Šerif iz Tiraspola

Sablić je prije dva-tri dana otišao na pregovore u Moldovu, s tamo najboljim, najorganiziranijim i najbogatijim klubom Šerifom iz Tiraspola. "Obilazno" smo saznali da je Sablić dulje vrijeme u kontaktima sa Šerifovim predsjednikom, multimilijarderom i najbogatijim Moldavcem Viktorom Gušanom. Taj oligarh u Moldovi je "vlasnik svega": banaka, lanca supermarketa, medijskih kuća, benzinskih crpki, hotela, restorana, autosalona, građevinskih tvrtki... Politički je Gušan najjača "faca" u bivšoj siromašnoj sovjetskoj zakarpatskoj državici (4,400.000 stanovnika), zbijenoj između Ukrajine i Rumunjske, bez izlaza na more. Uz sva bogatstva Gušan ima "igračku", nogometni klub Šerif iz Tiraspola.

Apsolutna dominacija

Klub je 16 puta poslije raspada SSSR bio prvak i 9 puta osvojio Kup Moldove. U Europi, Šerif je sakupio 88 nastupa u Ligi prvaka i Ligi Uefa. Klub ima takvu infrastrukturu, s modernim stadionom, arhitektonskim remek-djelom (14.500 mjesta), kampom za treninge s 5 travnjaka i dvoranom, hotelom itd, pa je pojam ne samo za zemlje u okružju nego i cijelu Europu. Za Šerif igra nekoliko hrvatskih nogometaša, lani je igrao i Mateo Sušić, bivši član Zrinjskog i Istre. Gušan zna što radi - uz ostalo želi kvalitetna trenera. Jedan od bivših trenera kluba je Zoran Zekić, sada učitelj nogometaša Osijeka. Ode li Sablić, Široki nema puno vremena naći zamjenu. Upravo je Sablić zakazao prozivku za 11. lipnja. Tko će je izvršiti, ne zna se. Sablić ima "običaj" javiti se na pozive, ali ovaj put njegov je telefon šutio. Nisu se javili ni čelnici kluba, a zbog blagdana Tijelova jučer su prostorije kluba bile zaključane. Hm, možda su se ljudi rastrčali u potrazi za novim učiteljem... osim ako klupu neće ponuditi nekom od sadašnjih trenera.

Vecernji.ba