NK Široki Brijeg: Preko naših leđa se ispravljaju drugi propusti

Škripari
Klub sa "Pecare" zbog propusta u organizaciji i navijačkih ispada na utakmici sa Sarajevom kažnjen je sa 25.000 KM i sedam utakmica bez publike.

"Svjedoci smo da su ranije na drugim stadionima navijači utrčavali na teren, dešavali su se napadi na službena lica, na policiju, zaštitare, bilo je tuče, ugrožavanja života igrača, trenera, te brojnih drugih ispada, pa niko nije ovako drakonski kažnjen.

Ne sjećam se kada je neki stadion suspendiran. Očigledno je u posljednje vrijeme stvorena izuzetno negativna atmosfera u bh. nogometu općenito, pa se na ovaj način preko naših leđa ispravljaju drugi propusti", istakao Soldo.

Ne negira da je bilo propusta na utakmici. Kaznu su, kaže, očekivali, ali ne ovako rigoroznu. Kada je riječ o fašističkim povicima sa tribina i zviždanjem na himnu BiH, kaže da je riječ o nečemu na što nisu mogli utjecati.

"Mi jesmo očekivali kaznu. Priznajemo i da je bilo propusta u organizaciji. Bilo je pirotehnike, bilo je ubacivanja zastavica i drugih predmeta na teren. Desile su se i neke stvari koje niko ne želi, ali mi nismo na bilo koji način mogli uticati na ponašanje pojedinaca na tribinama ili odlučiti kao će neko reagirati na himnu.

To su stvari van naše kontrole", smatra Soldo i dodaje: "Žalićemo se na ovu sramotnu odluku i u materijalu koji ćemo dostaviti prezentirati i sporna dešavanja na nekim drugim utakmicama.
Učinit ćemo sve da smanjimo kaznu", prenose Nezavisne novine.