NK Široki Brijeg: Ogorčeni smo, odavno na Pecari nije gostovala nesportskija momčad

Pecara trenutno
Pecara trenutno
Međutim, nekom "naknadnom pameću" iz redova Mladosti su tu zahvalnost za gostoprimstvo u Širokom Brijegu pretvorili u priopćenje za javnost u kojem, eto, ističu "na Pecari iskazanu nedoživljenu i ničim zasluženu mržnju, ugroženost pa čak i pozive na ubojstvo".

Dakako da NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nečega što nema veze sa sportom i čemu nije mjesto na nogometnim stadionima, pa i najmanji oblik verbalnih i fizičkih ispada, kakvih je bilo u završnici utakmice od isprovociranih, ali opet, unatoč tomu, neodgovornih pojedinaca u vidu ubacivanja nekoliko plastičnih predmeta u teren te u jednom trenutku pogrdnih povika na nacionalnoj osnovi.

Međutim, ogorčeni smo načinom do koje je mjere sve to frizirano, preuveličano i medijski plasirano u priopćenju Mladosti, a potom i u dijelu medija orkestrirano, koji su to jedva dočekali i sve prikazali kao "masovne pozive na ubojstvo"!?, navodi se u priopćenju NK Široki Brijeg

Koji su to i kakvi sve bili povici mržnje iz Mladosti ne citiraju, pravdajući se time da ih, kao, zbog "degutantnosti po život u BiH u 21. stoljeću ne mogu ponoviti". Navodne povike mržnje ipak su "nakitili" najgorom mogućom kvalifikacijom "pozivanja čak i na ubijanje drugog i drukčijeg", usput "perući ruke" kako su "ponosni što ni na kakav način nisu odgovorili na uvrede i psovke koje ničim nisu zaslužili".

Prava je istina, međutim, da odavno na Pecari nije gostovala nesportskija momčad koja se toliko izležavala po travnjaku i toliko provocirala publiku. Između ostalog, Marković se u nadoknadi nakon prekršaja bacio na travnjak kao gromom pogođen, da bi ga okrznula prazna plastična boca po kopački, s kojom je malo kasnije "zdrav i živ" pretrčao cijeli teren i bacio pred delegata te provocirao klupu Širokog Brijega, za što je i dobio javnu opomenu.

Vratar Velić hvatao se za međunožje i "pozdravljao" na taj način publiku na sjevernoj tribini.

To su samo neki od "ponosnih" činova nogometaša Mladosti, da ne govorimo o uzvraćenim psovkama s travnjaka prema tribinama i nesportskom masovnom izležavanju i previjanju kojim su ukrali barem desetak minuta, dodaju iz kluba s Pecare.

Međutim, neki kao da žele vidjeti samo posljedice, a ne i uzroke, odnosno prave krivce.

Pecara i Široki Brijeg čine im se pritom idealnim mjestom za plasiranje najprljavijih podvala za širenjem mržnje prema našem klubu i gradu, iako, ako ćemo već uspoređivati, ono što se dogodilo u nedjelju navečer na Pecari, samo je "mlaka kamilica" naspram onoga što smo mi svih ovih godina doživjeli na pojedinim stadionima u BiH, zaključeno je u priopćenju iz NK Široki Brijeg.

U nastavku pročitajte priopćenje FK Mladosti iz Doboj-Kaknja:

Naša Mladost odigrala je večeras utakmicu 16. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega na stadionu Pecara. Rezultat je bio 1:1 a sve je palo u drugi plan zbog strašnih stvari koje su naši igrači i stručni stožer doživjeli, što je ostalo u zapisniku delegata meča Lazara Martinovića i što su čuli svi koji su bili na stadionu Pecara, zbog čega osjećamo potrebu da kao kolektiv izađemo u javnost.

Prije svega želimo istaći da je naša ekipa od strane domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije događati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. vijeku u kome živimo.

 

Moramo istaknuti da su na našem stadionu gostovale sve ekipe iz cijele BiH i da nitko nikada nije doživio ništa slično. Ostajemo dosljedni sebi i taj način navijanja ćemo zadržati bez obzira na sve. Naši navijači nikada nisu bili ti koji će vrijeđati nekoga na nacionalnoj osnovi, a naš klub će uvijek i svakoga dočekati i ispratiti sportski, bez obzira na rezultat. Ponosni smo što smo dočekali i ispratili ekipe iz cijele BiH, neki su slavili i titule na našem stadionu, neki su slavili pobjede, ali svi su dočekani i ispraćeni korektno. Naš Kakanj, naš Doboj, naša Mladost i naši navijači nisu bili niti će ikada biti ono što smo mi osjetili večeras!