NK Široki Brijeg: Nećemo se braniti, cilj je zabiti pogodak i u uzvratu

NK Široki Brijeg - FC Ordabasy
...u 5000 kilometara dalekom Kazahstanu, naišli smo na "mutave" telefone, piše Vecernji list.

Brojni podaci

Ali, negdje oko 10.30 sati javio se direktor kluba Zoran Bubalo i napunio naš blok brojnim podacima:

- Probudio sam se prije ostalih, neki još spavaju. Spavaju manje zbog umora, više zbog ugodnoga puta na kojemu nije bilo nikakvih problema. Nisam lani bio na Malti, ali igrači koji su tamo išli kažu da su se tada više umorili i "izmaltretirali" nego do Almatya. Let od Dubrovnika do Istanbula bio je kratak i miran. Nakon večere, 45 min. poslije ponoći krenuli smo novim letom do Almatya gdje smo stigli u 4.45. U zračnoj luci dočekali su nas ljubazni domaćini. Do hotela smo stigli nakon sat vožnje autobusom. Policija je stalno bila uz nas, a stadion na kojemu ćemo večeras u vrijeme utakmice trenirati, a četvrtak u 21 sat po lokalnom ili 17 sati po našemu vremenu igrati, udaljen je tek 100 metara od našeg smještaja (Centralni stadion, 23.807 sjedalica, pp). Nadamo se da će se igrači priviknuti na vremensku razliku od četiri sata, rekao nam je Bubalo, dok je sportski direktor Dalibor Šilić rekao da je raspoloženje u momčadi odlično te da se malo razgovaralo i o odluci Prizivnog povjerenstva u utorak, o poništenju kazne Stegovnog povjerenstva Širokom Brijegu, donesene nakon izgreda na Pecari na uzvratu finala Kupa BiH Široki Brijeg - Sarajevo. Kao što je poznato, Široki je kažnjen sa sedam utakmica igranja pred praznim tribinama te 25.000 KM novčane kazne:

- Sad smo u drugom filmu,sad se ne želimo opterećivati tim što rade u Savezu i kakve drastične kazne izriču. Mogu samo reći da se nadamo da će se one na kraju potpuno ukinuti, bio je kratak Šilić. No, šapnuo nam je još jedan zanimljiv podatak:

- Kao što znate, tražili smo jednog kvalitetnoga srednjeg braniča. Tražili i mislim da smo ga našli. Ime? Sačekajte da se vratimo kući iz Kazahstana, saznat ćete. Za sada ništa:

- Ima li taj bh. državljanstvo, znamo da je to važno, pitali smo:

- Strpite se dok se vratimo kući, sve će se znati...

Stjepan Lončar i suigrači nakon buđenja otišli su na doručak:

- Hrana je iznenađujuće dobra i ukusna. Nije premasna, kao što je bila na nekim drugim azijskim putovanjima ranije kaže Stjepan i dodaje da se nada povoljnom rezultatu i prolasku:

- Pogazit ćemo ih, optimističan je Josip Ćorluka, koji misli da Široki može i mora zabiti pogodak, što bi značilo "pola puta do drugog pretkola i dvoboja sa škotskim Aberdeenom. A trener Goran Sablić pred kazahstanskim je novinarima ponovio istu priču koju je nama ispričao uoči polaska:

- Bit će to teška i zahtjevna utakmica. Imamo pozitivnih 2:0 iz prvog susreta. Svi igrači zdravi su i spremni. Moramo odigrati još bolje nego u prvoj utakmici.Upoznali smo dobro Ordabasy. To je iskusna i kvalitetna momčad koja voli imati posjed lopte, i posebice je opasna iz prekida i poluodstojanja. Ordabasy igra s trojicom igrača straga, čemu smo dobro odgovorili u prvoj utakmici. Nadam se da ćemo uspjeti kreirati prigode za pogodak i zabiti ga, što bi nam pomoglo ući u drugo pretkolo.

Trener Ordabasya Petrušin nakon prve utakmice nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi. Ta, i nije imao razloga biti jer njegovi su puleni bili zbijeni u obrambene reodove i još su dobro prošli sa samo dva pogotka minusa:

Nismo se držali dogovora. Ali, imamo sedam dana spremiti se i uzvratiti Širokom za zaslužen poraz i izboriti drugo pretkolo. Možemo mi to, mi toliko vrijedimo, rekao je Petrušin, što je pomalo zazvučalo kao prijetnja.

A stanoviti kazahstanski novinar bio je još optimističniji, kad je kolegama na Pecari izjavio kako su i nakon 0:2 na Pecari izgledi za prolaz "i dalje 65:35 u korist Ordabasya".

Kladionice vjeruju domaćinu

Možda, ali onda smo mi koji smo gledali utakmicu na Pecari pomalo slijepi. Načuli smo da i kazahstanske kladionice "intezivno" vjeruju u svoju momčad, pa su koeficijenti na pobjedu Širokoga jako visoki, a na pobjedu (i prolaz) Ordabasya priličito "sitni". Recimo kako će utakmicu suditi suci iz Armenije. Glavni sudac je Zaven Hovhannisyan (ukoliko vam to ime nešto znači). Na Pecari su nam rekli da su osigurali internetski prijenos na klupskoj TV.