NK Široki Brijeg: Musu raduje forma Marića, a brine promjenjivo raspoloženje momčadi

Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa

Trener Širokog Brijega Slaven Musa to dobro zna, no kao i uvijek, ovom dijelu godine u kojem se bodovi ne dijele prilazi umjerenim pristupom.
Široki trenutačno odrađuje pripreme u Istri gdje je u sklopu Istria Winter Cupa u svojoj skupini odigrao i dvije utakmice. Remizirao je s trećom ekipom Prve lige Slovenije, Zavrčom (1:1), a zatim bio uvjerljiv protiv hrvatskog drugoligaša Sesveta (4:1).
- Protiv Sesveta smo startali sa sedam novih igrača u odnosu na Zavrč. Vraćajući se na prvu utakmicu, u tom duelu sa Slovencima nisam bio zadovoljan rezultatom, jer je realizacija u potpunosti zakazala, ali odigrali smo odličnu utakmicu, rekao nam je Musa.

Trijumf nad Sesvetama donio je zapravo obrnutu situaciju...
- U prvom dijelu to je bilo dosta slabije nego u drugom, kada smo promijenili sedam igrača. Rano smo poveli i onda nakon autogola zabili još tri. Možda je apsurdno, ali daleko sam više zadovoljan rezultatom nego igrom. Na jednu stranu tih pola sata kada je to bilo dobro, sve ostalo nije bilo baš najbolje.
Pomiješani osjećaji, rekli bismo. No, neke stvari Musu mogu istinski radovati. Primjerice, forma Mirka Marića, koji je u Sloveniji zabio tri pogotka - jedan s bijele točke protiv Zavrča, dva protiv Sesveta.
- Protiv Sesveta je zabio dva fantastična gola, što je najvažnije, igra dobro cijelo vrijeme.

Iskusniji Krešimir Kordić ove je zime pogađao jednom manje - s penala protiv Veleža te protiv Neretvanca.
- Krešo ima problema s koljenom, nije ništa ozbiljno, ali protiv Sesveta smo ga zamijenili upravo zbog predostrožnosti. Za napadača su najvažniji golovi, nadam se da će to u njegovom slučaju doći.
Jedno ofenzivno rješenje ukazuje se u vidu ove zime pristiglog Brazilca Huga Alexandrina Souze. Nakon što je u Hercegovini zabio protiv Neretvanca, protiv Zavrča je startao, a u duelu sa Sesvetama ušao s klupe...

- Rekao bih da se još traži. Nemam nešto posebno više reći za njega u odnosu na razdoblje kada je tek stigao. Dobro radi i ima tu brzinu s kojom nekad zna prepasti protivnike...
Ima i onih koji uopće nisu igrali, poput Brazilca Wagnera, jesenas standardnog stopera Joze Špikića i lijevog beka Stipe Markovića. Sva trojica se oporavljaju od ozljeda, a u Istri će, protiv podgoričke Budućnosti u posljednjoj utakmici u skupini Istria Winter Cupa, zaigrati samo Špikić...
- Protiv Sesveta su zaigrali neki igrači koji zbog sitnijih problema nisu dobili minutažu protiv Zavrča (Pehar, Ćorić, Landeka... op. a.), a vidjelo se da nisu svježi za 90 minuta. Ostaje nam još ta utakmica s Budućnosti u kojoj će sigurno igrati i Špikić.

Prvih jedanaest

Musa je u dosadašnjih pet utakmica dosta mijenjao da bi prstom uprli u jedanaest sigurnih igrača za drugi dio sezone. Može se slobodno ustvrditi da ove zime toga u taboru Širokog nije bilo. Ni izbor vratara nije tako crno-bijel - iz utakmice u utakmicu između vratnica mijenjali su se Luka Bilobrk i Antonio Soldo, koji je prvi dio prvenstva završio sa statusom prvog izbora. Ipak, ako se za nekoga može ustvrditi da je siguran, onda su to bekovi Zvonimir Blaić i Josip Barišić. Stoperske pozicije igrala su braća Džidić, Ivica i Damir, Špikić je nakratko ispao zbog ozljede, a uskakao je i Danijel Kožul. U vezi je gužva. Pristigli zadnji vezni Mate Pehar najavljen je kao pojačanje, a konkurencija su mu Jure Ivanković, Davor Landeka i Zoran Plazonić. Čini se da su krilne pozicije rezervirane za Dinu Ćorića i Gorana Zakarića, no Vladu Zadru ne treba izbaciti iz računica, a i Brazilac Hugo se lagano nameće - ako ništa kao brzonogo rješenje u završnici utakmica. Mirko Marić zabija i kotira vrlo dobro uz Krešimira Kordića, no njih dvojica ne igraju zajedno jer - uloga drugog, povučenijeg napadača rezervirana je za najboljeg strijelca Lige, Wagnera. O njemu će puno ovisiti i na proljeće, no ove zime zbog operacije koljena još nije igrao. Za očekivati je da će prve minute u pripremama upisati nakon Istre.

Dnevni list