NK Široki Brijeg izgubio na gostovanju kod Radnika

FK Sarajevo iz Sarajeva, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Radnik
Susret u Bijeljini bio je miran od samoga početka. Iako je Široki ušao nešto odlučnije od domaćina, prilika nije bilo. Momčadi su se izmjenjivale u posjedu lopte, ali igralo se na sredini terena bez pravih pokušaja i uzbuđenja.

Tek pred kraj susreta, u 40. minuti, Široki je došao do vodstva preko Eliomara koji sjajno pogađa za 1:0 udarcem s ruba šesnaesterca. Međutim, slavlje gostiju je kratko trajalo jer su već u sljedećem napadu nogometaši Radnika izjednačili nakon pogrešnog dodavanja Matića. Pogodak za domaćine postigao je Demir Peco.

Puno bolju predstavu prikazale su obje momčadi u drugom poluvremenu. Na samom otvaranju prvo je Eliomar kreirao dobru šansu za Široki, a onda je Bilobrk obranio snažan pokušaj Mektića.

Sedloski je pokušao ranim izmjenama promijeniti ritam utakmice, u 58. minuti Kožula je zamijenio Vukoja, a par minuta kasnije iz igre je izašao Jurić kojeg je zamijenio Popović.

Radnik je u 65. minuti došao do vodstva 2:1 kada je sjajnu akciju domaćina golom okrunio Hadžić. Na drugoj strani brzo je pokušao uzvratiti Matić odličnim pokušajem glavom, ali lopta nije ušla u gol.

Plavo-bijeli su se pokušavali vratiti, no nedostajalo je pravih prilika. U 88. minuti isključen je Matić nakon što je zaradio drugi žuti karton zbog prigovora.

jabuka.tv