FOTO  NK Široki Brijeg-HŠK Zrinjski 1:1

NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski
Hercegovački derbi, ali i derbi cijelog prvog ovogodišnjeg kola PL BiH trebao je dati odgovor koliko su realne ambicije hercegovačkih nogometnih velikana.

Obje momčadi najavljivale su da idu po pobjedu, a s obzirom da je u Hercegovini bura prestala puhati na stadion Pecara došlo je preko 3000 navijača, od čega je veliki broj navijača Zrinjskog.

Na teren su izašli slijedeči sastavi:

NK Široki Brijeg:Bilobrk, Ćorić, Franjić, Babić, Eliomar, Begonja, Hrkać, Perković, Bagarić, Marković, Enin.

HŠK Zrinjski: Soldo, Čurjurić, Barišić, Čirjak, Marković, Stojkić, Perišić, Jakovljević, Filipović, Bekić, Kadušić.

 Strijelac Franjić s 11 metara. Prethodno je Soldo u kaznenom prostoru oborio Bagarića. Zrinjski je mogao poravnati preko Filipovića koji je bio za kratko neprecizan. Prvi dio utakmice završio je rezultatom 1:0. 

U drugom dijelu  Zrinjski je krenuo u napad. Plemići su imali malo više od igre, ali ne i nekih konkretnih prigoda. Domaći su držali Zrinjski daleko od vrata i nadali su se da tako mogu privesti utakmicu kraju. Utakmica je sredinom drugog dijela bila prekinuta na skoro pola sata jer su domaći navijači ubacili nekoliko puta pirotehniku. Slišković je pokušao izmjenama te su u igru ušli Galić, Bekrić i Bencun, Upravo je ovaj zadnji izvrsno ubacio za Filipovića koji poravnava rezultat na 1:1. Do kraja je Zrinjski ostao s igračem manje jer je Barišić dobio drugi žiti i mprao je napustiti igru. Kraj velikog derbija donosi rezultat 1:1

HERCEGOVINA.info