NK Široki Brijeg-FK Mladost 1:1

NK Široki Brijeg, NK Čelik, NK Široki Brijeg, HNK Hajduk 2, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, fk krupa
Prvo je u devetoj minuti Jurić u šansi, ali je golman Mladosti Emil Velić sjajno skinuo njegov udarac.

Četiri minute kasnije Velić je ponovo spasitelj gostiju. Kvesić je ovog puta u šansi, a čuvar mreže tima iz Doboj Kaknja još jednom fantastičnom odbranom čuva svoju mrežu.

Mladost je šansu čekala iz kontri, a u 27. minuti jedna od njih je pretvorena u pogodak. Precizan je Bahrudin Atajić za šok na Pecari i vodstvo gostiju od 0:1.

U 33. minuti dosuđen je penal za Široki. Međutim, na golu Mladosti je čudesni Velić koji skida udarac Čabraje.

Do kraja prvog dijela većih uzbuđenja nije bilo i gosti su na odmor otišli vodstvom od 0:1.

Nastavak donosi bolju igru domaćeg tima. Međutim, napadi su bili jalovi, ali je trener domaćeg tima Goce Sedloski pokušao nešto napraviti izmjenama.

To mu se na kraju isplatilo. Franjić u 70. minuti konačno matira Velića i to nakon samo dvije minute na terenu i pogađa za 1:1.

Franjić je mogao izrasti u junaka meča da je u 81. minuti uspio zabiti veliku šansu, ali je danas čudesni Velić uspio obrani njegov šut.

Do kraja promjene rezultata nije bilo. Uzaludni su bili napadi domaćih jer je susret na kraju završen bez pobjednika, 1:1.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Široki - Mladost 1:1 (Franjić 70' / Atajić 27')

ŠIROKI: Bilobrk, Kvesić, Barišić, Čabraja, Eliomar, Marić, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Begonja, Marković.

MLADOST: Velić, Welbeck, Guzina, Anđušić, Marković, Atajić, Bojo, Asani, Nikolić, Mujagić, Isaković.

ABCportal.info