FOTO   NK Široki Brijeg-FC Kairat Almaty 1:2

NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Radnik
Prva utakmica kvalifikacija za Europa ligu između NK Široki Brijeg i kazahstanskog Kairata na Pecari završila je rezultatom 1:2. Za Širokobriježane je pogodio Enin, a za goste dva puta Eseola.

Plavo-bijeli su od samoga početka imali sjajnu podršku s tribina, a igrači Goce Sedloskog su se već u prvim minutama susreta dva puta našli u izglednim situacijama u protivničkom šesnaestercu. Prvo je nakon kornera zaprijetio Ćorić, ali puca visoko iznad gola, a zatim Jović dobro ubacuje za Bagarića koji nije bio precizan.

Gosti su ušli agresivno u utakmicu i prvi karton pao je u šestoj minuti kada je nakon grubog prekršaja Akhmetov dobio opomenu. U dosta tvrdom prvom poluvremenu, Široki je više napadao. U 21. minuti nakon pritiska domaćih, Mato Stanić odlučno puca, ali vratar Pokatilov bio je spreman. U novom naletu, Jović je pokušao sam svladati obranu gostiju, ali loptu šalje daleko od gola.

Kairat je do vodstva došao u 29. minuti susreta - obrana Širokog je zaspala i Eseola je lako svladao Zlomislića za 0:1.

Domaćini nakon primljenog pogotka nisu posustali i u 34. minuta Enin je fantastično potegnuo iz daljine i Široki se ekspresno vratio u utakmicu.

U novoj sjajnoj prilici našli su se domaćini u 38. minuti, pucao je Bagarić, ali nije najbolje zahvatio loptu pa je to bio lagan posao za gostujućeg vratara.

Gosti su do drugog vodstva u utakmici došli u 58. minuti. Obrana Širokog nakon gužve u šesnaestercu nije stigla na vrijeme reagirati i za 1:2 pogodio je Eseola.

Domaći su i nakon drugog primljenog pogotka pokušali brzo stići do izjednačenja. u 68. minuti dobro su kombinirali ispred suparničkog gola, lopta je došla do Kvesića koji je uputio pogodak, ali golman je bio na mjestu. Široki je imao odličnu priliku izjednačiti u 86. minuti, Z. Vukoja je pucao, ali vratar je bio siguran.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Kvesić, Matić, Ćorić, Babić, Jović, Marić, Stanić, Kovačić, Bagarić, Enin.

FC Kairat Almaty: Pokatilov, Akhmetov, Suyumbayev, Zhukov, Islamkhan, Eseola, Abiken, Wrzesinski, Dugalić, Mikanović, Orazov.

(www.jabuka.tv)