NK Široki Brijeg dva koraka do naslova

NK Široki Brijeg, FK Rudar, NK Široki Brijeg, naslov, Branko Karačić
Premda je u Travniku nastupio oslabljen, bez čak devetorice ozlijeđenih odnosno kažnjenih nogometaša, Široki Brijeg je upisao desetu pobjedu ove jeseni u Premier ligi BiH i poslije 13. kola i dalje je na čelu prvenstvene ljestvice s 32 osvojena boda.

Širokobriježani su inače do sada tri puta bili jesenski prvaci, 2003/04. i 2005/06. kad su postali i konačni pobjednici lige i 2009/10. kad im je na proljeće Željezničar preoteo naslov.

Na putu prema četvrtom jesenskom naslovu Široki Brijeg je postavio više rekorda, pa tako nije izgubio devet utakmica zaredom, a mreža vratara Luke Bilobrka bila je netaknuta čak 723 minute.

"Prvenstvenu stanku iskoristit ćemo kako bismo što bolje pripremili momčad za posljednja tri susreta jeseni. Osim prvenstvenih utakmica protiv Zrinjskog i Olimpica čeka nas i uzvratni susret četvrtzavršnice Kupa BiH protiv prvoligaša Federacije, BiH Krajišnika. U Velikoj Kladuši odigrali smo 1:1, sve držimo u svojim rukama i cilj nam je plasirati se u poluzavršnicu koja se igra na proljeće. Što se prvenstva tiče imamo tri boda prednosti pred Željezničarom i već prvo kolo nakon stanke može puno toga riješiti. Mi smo domaćini u derbiju sa Zrinjskim dok Željezničar ide u goste Kozari", izjavio je trener Širokog Brijega Branko Karačić.

Karačić je igračima dao odmor do srijede poslijepodne. Na treninzima neće biti mladih Gorana Zakarića, Slavka Brekala i Marija Kvesića koji su pozvani u U-21 reprezentaciju BiH, no očekuje se oporavak nekog od ozlijeđenih igrača.

Ivana Karačić/hrsport.net