NK Široki Brijeg:Bloudek otišao, Brazilac Fonseci na probi

Najavio je Musa da na proljeće od raspoloživog kadra očekuje više, nekih 20 do 30 posto, istaknuo je kako očekuje da će ga osnažiti povratkom do proljeća u potpunosti spremnih Davora Landeke i Zvonimira Kožulja, ali i najavio promjene. Jedna je već odrađena - sporazumno je raskinut ugovor s veznjakom Sandrom Bloudekom, sinom bivšeg trenera Marijana Bloudeka, čiju je poziciju naslijedio upravo Musa. Bloudek je igrao samo na početku sezone, a na Pecaru je stigao ljetos.
- Dogovor je takav bio na početku sezone da će, ukoliko obje strane ne budu zadovoljne na kraju polusezone, doći do raskida ugovora. Kako kod trenera Muse nije igrao, to smo i ispoštovali, bez da jedni drugima pravimo probleme. Obje su strane bile korektne, rekli su za Dnevni list iz tajništva kluba.

Tko je sljedeći? Musa nam nije htio otkriti detalje, pa je rekao da je to ‘stvar unutarnje analize', a istaknuo je i to da će dosta toga ovisiti o ponudi na tržištu.
- Dovest ćemo samo prava pojačanja, ako ih bude, dodao je još strateg Širokobriježana, a u klubu smo jučer dobili informaciju da novi potezi neće biti povlačeni prije nego Musa ne podnese izvješće, koje će preciznije odrediti status ostalih igrača koji su malo korišteni ili nisu zadovoljili.

Inače, stigao je i prvi igrač na probu, riječ je o 25-godišnjem brazilskom napadaču Evandu Fonseci, kojem je ovo prvi dolazak u Europu.

Oprobat će ga Musa danas na prijateljskoj utakmici u Kreševu te u subotu u Makarskoj, gdje je dogovoren duel sa Zmajem. Kraj tjedna označit će i kraj aktivnosti za ovu polusezonu - igrači će tada na zasluženi odmor, a struka i klupsko čelništvo dat će se u potragu za rješenjima za proljeće.

Dnevni list