NK Sesvete – HNK Cibalia 0:1

Stadion HŠK Zrinjski, HNK Cibalia, Memorijal Andrija Anković, Andrija Anković, Gabela, HNK Cibalia, HŠK Zrinjski, Andrija Anković, Vojnići, Ultrasi, nk sesvete, HNK Cibalia, HNK Cibalia, rođendan, HNK Cibalia, licenca
„Uvjeren sam da će se Cibalia vratiti u Prvu HNL." Možda je taj povratak začet baš ovog popodneva u derbiju i teškoj pobjedi u Sesvetama, ali bez takvih utakmica koje su napete do boli i neizvjesne do kraja, nema najviših postavljenih ciljeva. Vinkovčani su mogli riješiti meč još u prvom dijelu, a kako nisu, Sesvečani su ih nastavku stisnuli do mjere da su zabili jedan gol, no sudac ga nije priznao. Nešto zakašnjelo mahao je pomoćni sudac Mihalj.

Edi Baša 22,5 godine star, vezni igrač mogao je u 43. minuti riješiti dvoboj i bio bi proglašen igračem utakmice. Ne samo zbog eventualnog gola nego cjelokupnog učinka. Baša je rođeni Puljanin koji je igrao u Istri, Rovinju, dvaput u porečkom Jadranu i Željezničaru. Ali je zato zabio Vitaić, ukupno svoj deveti gol, čime je i dalje najbolji strijelac Cibalie, ali nije bio i najbolji igrač susreta. To je bio Luka Mijoković (21,5), cibaliaš, godinu dana na doškolovanju u Novigradu. Mijoković nam je otkrio nešto što mi u zatvorenom prostoru nismo tako osjetili:

-Puhao je jak vjetar i osobito je u prvom poluvremenu išao nama u prilog.

Cibalia ima puno toga dobroga. Ima odličnog vratara Matkovića kojemu je 27 godina i većinu karijere proveo je u Vinkovcima. Ima mladi i stari par napadača. Mladi su Turčin i Dobro, po 19 godina. Turčin je od listopada igrač Rijeke, ali će do kraja sezone igrati za Vinkovčane. Dobro je od kolovoza na posudbi iz Fiorentine, a inače najmlađi debitant u povijesti Prve HNL. Nazovimo da su stari dvojac Grgić i Ugrina. Grgić u nastavku nije zabio veliku prigodu. Bilo bi pogrešno ne spomenuti i dvojicu stopera Zgrablića i Tomaševića. Jer i oni su Cibalijino pravo blago.

Sesvete su tijekom zime ostale bez dvojica najboljih strijelaca: Ivana Primorca i Matea Topića koji su otišli u Hajduk odnosno Split. Primorac je bio i najbolji jesenski strijelac Druge HNL, a Topić je prvaku Šibeniku zabio tri komada. Umjesto njih na privremeni rad u kranje istočni dio Grada Zagreba došli su Filip Mihaljević i Vedran Jurjević dečki iz Malešnice, s kranje zapadnog dijela Grada koji su počeli u Španskom, proslavili se u Dinamovim juniorima, potpisali ugovore i omirisali prvoligaški kruh. doduše ne u Modrom dresu, ali ipak jesu. Na startu u Zadru svaki je zabio po dva gola. Ovog popodneva nisu ni jednog. Jurjević je igrao samo drugo poluvrijeme, jer u prvom moraju trojica mladih. Čeka se njihov sljedeći iskorak.

sportnews-hr.info