FOTO  NK 'Neretva' Metković pobjednik 1. Memorijalnog turnira "Ivan Ćubela-Ćubi"

Turnir je otvorio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić koji je u kratkom obraćanju istaknuo Ćubelino neumorno zalaganje za dobrobit sporta.

Dodao je kako se nada da će ovaj turnir postati tradicija i na najbolji način od zaborava sačuvati uspomenu na Ćebelin život i predanost sportu.

Na turniru sudjeluju predpioniri, igrači koji su rođeni 1999. godine i mlađi, iz momčadi Zrinjskog, Širokog Brijega, Veleža, Čapljine, Tomislava i Neretve iz Metkovića.

Momčadi su bile podjeljene u dvije skupine:

Skupnina A:

FK Velež -  NK Neretva 0:3

HNK Tomislav - FK Velež 4:0

NK Neretva- HNK Tomislav 4:1

Skupina B

HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg 0:0

HNK Čapljina - NK Široki Brijeg 1:0

HŠK Zrinjski - HNK Čapljina 3:0

Utakmica za 3 mjesto:

HNK Tomislav - HNK Čapljina 2:0

Utakmica za 1. mjesto:

NK Neretva - HŠK Zrinjski 5:2

U finalu turnira snage su odmjerile najbolje momčadi iz skupina A i B, momčadi Zrinjskog i Neretve. Momčad Neretve pokazala je najbolji nogomet na ovom turniru i trofej zasluženo ide u Metković.

Najboljim igračem proglašen je Ilija Bagarić, član Tomislava. Najbolji vratar i najbolji strijelac dolaze iz pobjedničke momčadi, Neretve. Najbolji strijelac bio je Mario Ćuže, dok je najbolji vratar bio Ivan Ivanković.

Ivan Ćubela rođen je 1964. godine u Mostaru, gdje je proveo i čitav svoj životni i radni novinarski vijek, prativši neumorno brojne mostarske sportske klubove i pišući za nekoliko desetaka različitih medija. Jedan je od inicijatora obnove rada Zrinjskog odmah po prestanku prvih ratnih djelovanja i posebno je emotivno bio vezan uz ovaj klub, čije je sve kategorije, od onih najmlađih do seniora, pratio u svim natjecanjima. Preminuo je u travnju 2009., a u Zrinjskom se nadaju da će ovaj Memorijal postati tradicionalan i iz godine u godinu sve veći, kako bi i nove generacije mostarskih sportaša, sportskih novinara i ljubitelja nogometa sačuvale uspomenu na njega.