FOTO  NK Međugorje - povratak na staze uspjeha

Taj veliki uspjeh ostvarila je generacija 1995/96 - igrači koji danas nastupaju većinom za BiH i hrvatske prvoligaške klubove.

U nogometnoj školi u to vrijeme kao treneri rade Mišo Krstičević, Dalibor Cvitanović, Mladen Pervan i Željko Akmadžićda bi se godinu dana kasnije priključio i profesor Mario Tot.

Najuspješnije razdoblje kluba

U razdoblju od 2005.-2010. godine NK Međugorje postiže zavidne rezultate u radu i rezultatu. Izbacuje nekoliko odličnih nogometaša - Mateo Sušić (Cottbus), Marko Bencun (Hajduk), Zvone Ivanković (Lučko), Ivan Šarac (Brotnjo). To je jedna od najboljih generacija NK Međugorje koja je svoj kvalitet potvrdila osvajanjem jakog međunarodnog turnira 2007. godine u Njemačkoj - Stuttgart.

Nastavak odličnog rada u školi potvrdila je generacija 95./96. Osvajaju mnogobrojne turnire, ali svoj vrhunac ostvaruju u sezoni 2007/08 kada osvajaju pionirsku ligu sa svih 26 pobjeda u prvenstvu i gol razlikom 168:1.

Tu generaciju koja je ostvarila najveći uspjeh u klubu vodio je trener Mladen Pervan. Igrači koji su osvojili ligu danas nastupaju u klubovima u Hrvatskoj i BIH - Nikola Vasilj, Marko Odak, Tomo Čilić, Ivo Ostojić, Josip Galić (HŠK Zrinjski), Marko Pervan, Tomislav Sušac (RNK Split), Ivan Prskalo (HNK Hajduk), Zdenko Turudić (Adriatic Split), Franjo Bulić (Akademija Krpan-Babić Osijek), Valentin Ivić, Jozo Ivanković (NK Brotnjo), Petar Sabljić (Hrvatski Dragovoljac), Mario Vasilj (GOŠK Gabela).

Posebno treba istaknuti da Marko Odak, Ivan Prskalo, Nikola Vasilj, Marko Pervan i Jozo Ivanković oblačili su i dres mlađih kategorija reprezentacija BIH.

Od 2007-2010 klub napuštaju treneri Krstičević, Tot, Pervan i Cvitanović. Tada u školi nastaje zatišje, smanjuje se broj djece i nema izbacivanja novih talenata.

Povratak uspješnog trenera

Ipak 2012. godine omladinski pogon NK Međugorja ponovo preuzima Mladen Pervan sa svojim suradnicima Mariom Prskalo, Danijelom Bajkuša i Željkom Akmadžićem. Kreće se sa 30-tak djece, a već za 6 mjeseci roditelji su prepoznali odličan rad i trenutačno u klubu trenira više od 100 dječaka. U sljedeće četiri godine napravljen je program škole i zacrtani su ciljevi da se u NK Međugorje vrati rad i disciplina što je preduvjet novog uspjeha. Rad je baziran na djeci do 15 godina.

NK Međugorje je organizator jakog međunarodnog turnira krajem veljače za mlađe kategorije. Prošle godine okupili su se renomirani sudionici - Dinamo, Hajduk, Osijek, Split, Šibenik, Varteks, Vardar Skopje, Slaven Belupo, Borac Banja Luka, Zrinjski Mostar, Široki Brijeg i drugi. Iduće godine očekuje se dolazak i klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Mađarske.