NK Maribor: Predstavljamo protivnika HŠK Zrinjski u Ligi prvaka

NK Maribor, Liga prvaka, Darko Milanič, NK Maribor, HŠK Zrinjski, NK Maribor, HŠK Zrinjski - NK Maribor
Plemići su istog protivnika imali i prije tri godine u istom rangu natjecanja, a nakon dvije utakmice dalje je otišao NK Maribor ukupnim rezultatom 2:0.

NK Maribor

NK Maribor osnovan je 1960. godine i osvojio je 14 naslova prvaka Slovenije , te 9 nacionalnih Kup natjecanja. Trenutna vrijednost kluba po Transfermarktu je 14 milijuna eura.

Na klupi Maribora je Darko Milanič, trofejni trener koji je s Mariborom osvojio četiri naslova u razdoblju od 2008. do 2013.

U protekloj seni najbolji strijelac kluba bio je Luka Zahovič sa 15 golova. Luka je inače sin Zlatka Zahoviča,velikog nogometaša koji trenutno obnaša dužnost predsjednika kluba. Milivoje Novaković prošle sezone postigao je 11 pogodaka, a jedna od glavnih zvijezda Maribra je Marcos Tavares, koji je najbolji strijelac kvalifikacija za Ligu prvaka sa 17 pogodaka.

Najveći uspjeh nogometaši Maribora ostavrili su upravo u sezoni kada su izbacili Zrinjski plasmanom u skupine Lige prvaka nakon što su prošli slavni Celtic.

Zbog svojih tradicionalnih ljubičastih dresova, koje su nekadašnji čelnici kluba izabrali po uzoru na italijansku Fiorentinu, klupski nadimak glasi Vijolice, tj. Ljubičice, dok njihova glavna navijačka grupa nosi naziv Viole.

Ljudski vrt

Maribor svoje utakmice igra na prekrasnom stadionu Ljudski vrt.Trenutačni kapacitet Ljudskog vrta je 12.435 gledatelja.

HERCEGOVINA.info