NK Hrvatski dragovoljac-HNK Cibalia 0:2

HNK Cibalia, hnk gorica, HNK Cibalia, Hrvatski dragovoljac, HNK Cibalia
Već drugi put u periodu od manje od 14 dana Vinkovčani su bili bolji od Hrvatskog dragovoljca, ali ovaj put u Sigetu. Osim pobjede koju su osigurali Mijoković i Ugrina, sve simpatizere razveselio je i rezultat iz Velike Gorice koju je Šibenik napustio sa samo jednim osvojenim bodom. Razlika između prvoplasiranog Šibenika i drugoplasirane Cibalije od danas je samo tri boda.

Podsjećamo, početkom listopada, uoči druge međusobne utakmice Cibalije i Šibenika, razlika je bila ogromnih 11 bodova i Šibenčani su pobjedom vrlo vjerojatno mogli riješiti prvenstvno. Međutim, Cibalia je uzvratila za poraz u prvom kolu, smanjila svoj zaostatak na osam bodova i kasnije na zimsku stanku otišla s pet bodova zaostatka. Prvo proljetno kolo donijelo je ponovno povećanje prednosti lidera nakon što je Cibalia u Vinkovcima odigrala samo 0:0 s Rudešom, ali nakon te utakmice nebeskoplavi nižu četiri uzastopne pobjede i dolaze na korak do prvog mjesta. S obzirom da je do kraja ostala i još jedna međusobna utakmica, od danas Cibalia Cibalia odlučuje sama o sebi, o svojoj sudbini i eventualnom prvom mjestu. Pritisak je pebačen na momčad Šibenika, a još jednom su se točnima pokazale riječi vinkovačkih igrača i trenera Bojka kako se radi o momčadi s karakterom.

Bila je ovo ujedno i prva pobjeda Cibalije u Sigetu nakon gotovo 16 godina! Posljednji put su se nebeskoplavi s punim plijenom vratili 29. listopada 2000. godine slaveći identičnu pobjedu.

- Što se utakmice tiče, upravo onakva kakvu smo očekivali, tvrda i neizvjesna do samoga kraja. Strpljivo smo čekali prilike, pustili protivniku loptu i prijetili iz kontri. Čestitam ekipi na borbenosti, još su jednom pokazali da su pravi fajteri. Okrećemo se utakmici u utorak i nadam se novom slavlju, rekao je poslije pobjede strijelac Luka Mijoković.

U sastavu Cibalije danas se našao i Dario Rugašević koji je proteklog tjedna pristigao iz Splita. Rugašević je povratnik u Vinkovce, a današnja utakmica bila mu je prva u dresu Cibalije nakon 1041 dana! Posljednji put je upisao prvenstvene minute u svibnju 2013. godine, u pretposljednjem kolu posljednje Cibalijine prvoligaške sezone. I on je nakon susreta dao svoje kratko razmišljanje:
- Zahvaljujem se ekipi jer su mi priuštili pobjedu na mom povratničkom nastupu! Najbitnije je da smo uzeli tri boda. Čekao se i kiks Šibenika, a i to se dogodilo.

U ostalim susretima, osim spomenutih iz Velike Gorice i Sigeta, Rudeš je na svom terenu poražen od Lučkog s uvjerljivih 1:4, Zadar je dohvatio bod protiv druge momčadi Dinama, Sesvete su slavile u Imotskom, a Segesta je propustila upisati tri boda protiv Dugopolja koje nakon remija 3:3 nosi jedan prvenstveni bod.

NK Hrvatski dragovoljac-HNK Cibalia 0:2

(Mijoković i Ugrina)

Davor Mikulić

nogometplus.net