NK Gošk: Želimo provjereno ime na mjestu realizatora

Mato Neretljak
Kako kaže šef struke, ekipa će raditi dva puta dnevno do 29. izdanja Memorijala Andrije Ankovića (26./27. siječnja) u Gabeli, tradicionalnog turnira koji GOŠK organizira u čast pokojnog gabelskog olimpijca. Prije turnira će imati dvije test utakmice, s Veležom u Mostaru 19. siječnja (subota) na terenu s umjetnom travom te u srijedu 23. siječnja s ONK Metković u Metkoviću. Potom će na turniru u konkurenciji Sutjeske, Zrinjskog i Dinama II imati još dvije utakmice.

- Poslije turnira ćemo se malo maknuti iz Gabele i jedan dio priprema, nekih sedam - osam dana, odraditi na Istri, vjerojatno Medulin, ali to još nije potvrđeno, pojašnjava Neretljak.

Na startu pripremama u GOŠK-u očekuju zadnjeg veznog Božu Vukoju (20) iz Širokog Brijega koji je posljednji angažman imao u Neretvancu te stopera Tonija Nikića (20), također iz Širokog Brijega, a koji je nastupao i za juniore talijanskog trećeligaša Entelle. Na pripreme stiže i Safet Mujkić, napadač Bosne (Kalesija) koji je prošle polusezone u Drugoj ligi FBiH Sjever zabio 17 golova i bio drugi strijelac natjecanja.

- Imamo stvarno dobre informacije o tim igračima i tu ćemo sigurno pojačati konkurenciju. Ali ono što nas sad posebno zanima su krilni igrači i centralni napadač, tako da ćemo tu tražiti brze igrače i ne smijemo pogriješiti, ističe Neretljak.

Prije par dana smo objavili da bi to mogao biti nekadašnji napadač Hajduka, Ante Vukušić, međutim od toga nema ništa.

- S Antom sam prijatelj, razgovarali smo, ali on u ovom trenutku ne može prihvatiti tu ponudu. Međutim nije samo on tu u fokusu, nego su još tri - četiri kvalitetna napadača u opciji. Vjerujem da ćemo nekoga uspjeti dovesti.

Ovo je ključno pitanje kad se radi o igračkom kadru koji će predstavljati Lavove na proljeće.

- Mi moramo dovesti kvalitetnog napadača koji će nam donijeti bodove za ostanak. Vidjelo se jesenas da smo puno šansi promašivali. Treba nam realizator i to je ključno. Tu ne želim dovesti ime koje nije provjereno. Mi ćemo sigurno i dalje stvarati šanse, ali kao trener, ja ne mogu dati gol. To je teško uvježbati, igrač se s tim rodi, a trener tu ne može puno utjecati i zato nam treba pravo pojačanje, zaključio je Mato Neretljak. 

Ne smijemo se kockati

Start priprema se približava i sve manje je vremena za sklopiti tim na vrijeme.

- Nastojimo da što prije zatvorimo igrački kadar na koji ćemo računati jer imamo samo šest tjedana za pripreme, a na proljeće nema ni puno utakmica. Samo je 14 kola i 42 boda u u igri, tako da se ne smijemo kockati, upozorio je Neretljak.

Dnevni list