NK Gošk: Zalaganje igrača nikad ne bi smjelo doći u pitanje

Zrinjski-Gošk
...- promjena je djelovala kao pozitivan šok koji je razdmrao momčad s pet vezanih poraza i gol razlikom od 0:8 pa su kod četvrtoplasiranog sastava Premijer lige uspjeli izboriti vrijedan bod (1:1).

Domaćine je u vodstvo doveo Nusmir Fajić (71. minuta) koji je svojim golom u prvom meču igranom u Gabeli donio tri boda Krupi, ali ovoga puta je Luka Anković dao posljednju riječ pogotkom sedam minuta kasnije. Trener Dudić je u samo par dana uspio razdrmati ekipu i natjerati je na veći angažman koji je evidentno ranije nedostajao.

- Imali smo od utorka puno iskrenih razgovora. Bilo je važno sve pošteno kazati i da igrači shvate da ono što su radili u posljednjih mjesec i više, nije bilo dobro. Prvih 60 minuta sa Krupom je primjer kako treba igrati premijerligaška ekipa, a ne da razmak između obrane i napada bude po 70 metara, a što se događalo na nekim utakmicama, kaže Feđa Dudić i o osvojenom bodu ističe:

- Poslije svih događanja u zadnjih šest utakmica, ovo je ogroman rezultat. Nagrađeni smo za rad prošli tjedan gdje sam htio motivirati igrače, da shvate da moraju imati cilj u životu. To smo postigli.

Posebno je zadovoljan kako je GOŠK igrao prvih sat vremena utakmice.

- Odigrali smo taktički besprijekorno dok smo imali snage, u zadnjih 30 minuta je bio evidentan pad snage. Nismo mogli pratiti kao dotad, ali opet nismo dozvolili protivniku da nam pored gola napravi puno šansi. Mi smo uz pogodak imali još dvije odlične prilike, mogli smo i pobijediti, a što je i njihov trener priznao.

Dudić je kako kaže uzeo "vruć krumpir" u ruke, ali je vjerovao u vrijednost ekipe.

- Radili smo najviše na disciplini u igri koja je nedostajala. Malo je smješno kad moramo pričati o zalaganju jer je to osnova i posao svakog igrača. Kad kreneš na utakmicu zalaganje nikad ne bi smjelo doći u pitanje, a koliko će to kasnije donijeti rezultatski, je druga stvar. U suprotnom se čovjek treba zapitati kakav je karakter. Ali eto morali smo i o tome pričati. Disciplina je prethodno bila užasna.

Posljednji meč prije zimske stanke će biti dvoboj sa Slobodom sljedeće nedjelje.

- U slučaju poraza napravljeno protiv Krupe možemo poništiti. Ali nadam se da ćemo nastaviti ovim putem i spremno dočekati Slobodu te provesti dogovoreno na terenu, a onda otići mirno na zimsku stanku i rješavati igračku križaljku, zaključio je Feđa Dudić.
Odlična najava za Slobodu

GOŠK je u grupi od četiri ekipe koje su se izdvojile na dnu ljestvice Premijer lige, ali trenutačno je u najboljoj poziciji među njima. Uoči Slobode, a onda i stanke, nadaju se da će tu i ostati.

- Remi s Krupom je odlična najava za utakmicu. Slobodu prati rezultat u posljednje vrijeme, igraju disciplinirano u obrani, s puno obveza, a naprijed što se izrodi. Imaju i tri - četiri odlična pojedinca, prvenstveno Krpića i Ordagića, koje će trebati pripaziti. Mi opet imamo problema sa sastavom jer su Ramić i Odak dobili po treći žuti karton, dok se Kobiljar vraća u tim.
"Ako ćeš ovako raditi, bolje ne dolazi"

Luka Anković je zabio gol za GOŠK koji je još u 11. kolu posljednji put tresao mrežu. Anković je upao u 73. minuti i pogodio već u 78.

- Kad sam došao u utorak na prvi trening baš njega sam morao opomenuti za rad. Rekao sam: "Ako ćeš ovako raditi, bolje nemoj sutra doći na trening". On je to shvatio i poslije je trenirao dobro, mislio sam ga staviti i u prvi tim. Nagrađen je kasnije i golom za trud, a to kako sad radi, mu treba biti put za budućnost. Kako radiš na treninzima, tako ti se vrati na utakmici. On ima dosta kvalitete i urođenu brzinu. Sve drugo se može utrenirati. Brzi igrači su najtraženiji danas.
Starčević: Sretni smo jer nismo poraženi

Krupi je ovim remijem prekinut niz od četiri vezane pobjede u svim natjecanjima. Trener Slobodan Starčević je nakon utakmice istakao da on i njegovi igrači mogu biti sretni što nisu poraženi.

- Nismo uspjeli odgovoriti dobroj obrani GOŠK-a. Možemo biti sretni i zadovoljni da nismo poraženi i mislim da će ovaj bod doprinijeti našoj poziciji koja će nas odvesti u Ligu za prvaka, rekao je Starčević.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]