NK GOŠK: Zadovoljni smo što smo došli živi sa gostovanja kod Mladosti

GOŠK, Prva liga Federacije, NK GOŠK, doboj kakanj
Dopis u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Prikupljajući dokazne materijale o stvaranju kriminalne skupine, gotovo organizacije koja se okuplja oko par pojedinaca u okviru federalnog saveza u cilju ostvarivanja materijalnih i interesnih probitaka za tu istu skupinu (da li ljudi?) dopisom najodgovornijim ljudima organizacije iste smo upoznali sa našim strepljenjima i saznanjima.

Dopis je poslan službeno pojedincima, bez upoznavanja javnosti sa sadržajem istoga kako bi izbjegli optužbu o „ prijetnjama ,uvredama , klevetama i slično" no to nije spriječilo te iste najodgovornije ljude organizacije da tu optužbu prišiju potpisniku istoga dopisa i kazne ga jednom godinom obnašanja dužnosti u nogometu , i to promptno , pred odlučujuću utakmicu za ulazak u premijer ligu u Doboju kod Kaknja.

Potez , toliko staljinistički ,da bi ga se ponekad odrekao i sam autor.

Ta odluka je , nama u klubu , već nagovjestila koji nas pakao čeka na utakmici , te da je vrijeme da progledamo te da shvatimo da se ne borimo protiv pojedinaca nego cijeloga sustava, organizacije.

Ovaj put smo odlučili da se, pored zahtjeva prema organima nogometne organizacije , obratimo i javnosti putem medija svjesni da ćemo biti ponovno optuživani za iznošenje „teških kvalifikacija prijetećeg , uvrjedljivog i klevetničkog sadržaja vezanog za rad NSBIH i njegovih organa ,u cilju vršenja pritiska na organe NSFBIH".

UO kluba danas sa još izraženijim uvjerenjem u ispravnost svojih, tada iznešenih stavova, iste ponovno dostavlja svim tim tijelima NSBIH.

Također, NO podsjeća javnost na naše priopćenje za javnost od 25.08.2014. godine pod naslovom „ Kriminalna skupina" , te ga ponovno šalje na uvid rukovodstvu NS F BIH i NS/FS BIH (Potonjima ne kao direktno odgovornima.)

Podsjećamo javnost da smo tim priopćenjem optužili gosp. Bogeljića Hajrudina iz Cazina, predsjednika komisije za suce i suđenje za organiziranje kriminalne skupine koja harači Prvom ligom F BiH.Tada smo istome pridružili suca Muslića Hermina iz Bihaća uz kasnije pridodanog suca Kazlagić Mirzu iz Cazina.

Nažalost budući da ,temeljem naših zahtjeva i prijava, nadležne institucije nisu ništa poduzele da imenovane onemoguće u daljnjoj provedbi samovolje i kriminala na sebe su preuzele veliki dio odgovornosti za nečasne događaje u NSFBIH „fifinih" razmjera, u čemu posebice ukazujemo na odgovornost gen. Sekretara NSFBIH gosp. Ede Bakovića.

UO NK „Gošk" iz Gabele je na svojoj sjednici od 08.06.2015. donio slijedeće stavove , zaključke i odluke :

1. UO izražava zadovoljstvo što su se igrači i stručno vodstvo, članovi uprave kluba, kao i navijači našega kluba i pored opće pogibelji i opasnosti po život vratili živi u Gabelu, što je vrijednije od bilo kakvih bodova i titula. U službenim prostorijama pred utakmicu su tučeni šakama i davljeni igrači (Cvitković Slavko, Stjepanović Mladen, Ljubić Mario, Bošnjak Miljenko) od strane zaštitarske službe (Šehagić Edin) igrača domaće momčadi (Šišić Aldin) kao i od službenog predstavnika domaće ekipe ( Begavac Edin).

Naime pored davljenja igrača Cvitkovića zaštitar Šehagić Edin je uz višestruke prijetnje smrću šakom u glavu udario igrača Miljenka Bošnjaka , službeni predstavnik Begavac Edin je nakon šaketanja igrača Malčić Željka udario igrača Antu Petrovića, igrač domaćih Šišić Aldin je najavu utakmice riječima „ nećemo birati sredstva da dobijemo pod svaku cijenu" pretočio u šaketanje protivničkog igrača Stjepanovića.

Sudac Kazlagić je, tijekom utakmice, igračima gostujuće ekipe, višestruko govorio „ ma šta ste zapeli, šta se lomite, ionako će biti kec".

Smještaj gostujućih navijača ispod svih kriterija, odnos zaštitara još gori, jednako kao prema članovima uprave u nazovi loži, bolje reći tribini, okruženima krvoločnim navijačima domaćeg kluba.

2. Temeljem članaka 37.- 41. Propozicija takmičenja PL FBIH za 2014/15 god. NO NK Gošk ulaže žalbu na registraciju utakmice sa osnova neregularnosti uvjeta za igru, sramotnog navijačkog suđenja kao i materijalne povrede pravila igre (sudac nije u 90+2 dao znak za izvođenje slobodnog udarca prilikom postizanja gola.

3. Pregled snimka utakmice od strane Komiteta za suce i suđenje uz sankcioniranje svih sudionika nečasnih radnji , posebno sudaca .

4. UO NK Gošk odvjetničkoj kancelariji nalaže pripremu materijala za podnošenje sudske tužbe protiv pojedinaca i NS F BIH u slučaju potrebe, kao i u cilju nadoknade štete", stoji u priopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović