NK Gošk: Ušli smo u Premijer ligu s najmanje uloženih sredstava ikad

Gošk Hajduk
...osvajanjem prvog mjesta u Prvoj ligi FBiH jedno kolo prije kraja prvenstva.

U ovoj utakmici se trener GOŠK-a, Darko Vojvodić, čak odlučio čuvati neke od igrača koji su imali po dva žuta kartona da bi imao kompletan tim protiv Veleža u posljednjem kolu, ali se na kraju poklopio kiks Bosne u Novom Travniku, a samim tim i povratak Gabeljana u Premijer ligu poslije ispadanja 2013. godine.
Mirsad Ramić

- Ovo je stvarno veliki uspjeh za nas, pogotovo zbog okolnosti u kojima smo igrali čitavu ovu polusezonu. Mislim da je to klub koji je ušao u Premijer ligu s najmanje uloženih sredstava dosad. Svaka čast igračima, iz uprave prvenstveno Luji Iliću koji je čovjek - institucija, a onda Andriji Jurkoviću, mom kolegi Zlatku Križanoviću i ostalima koji su nas pratili, rekao je trener GOŠK-a Darko Vojvodić.

On je poslije negativnih raspleta prvenstva s Radničkim, GOŠK-om i Zvijezdom, a gdje je kao šef struke gubio plasman u Premijer ligu u samim završnicama, konačno uspio u drugom pokušaju s Lavovima.

- Nismo previše slavili jer želimo ostati fokusirani i na posljednju utakmicu s Veležom i pobijediti, kaže Vojvodić.

Ova utakmica čak može i odlučiti o sudbini nekih ekipa, konkretno Čapljine, ukoliko se dogodi da Velež, Čapljina i Goražde formiraju mini tabelu s 43 boda, a gdje bi onda iz lige ispalo Goražde.

- Možda se ta kombinacija neće dogoditi, ali želimo odigrati pošteno do kraja, bez opuštanja i s ciljem da pobijedimo, najavio je Darko Vojvodić.

Novi plasman GOŠK-a, sad u Premijer ligu sa 12 klubova, je još veći uspjeh od ulaska kluba u elitni rang 2011. godine. Vojvodić je ekipu preuzeo zimus i u teškom rasporedu uspio ne izgubiti derbi utakmice u gostima i doći na vrh ljestvice tri kola prije kraja. U korist zasluženog plasmana govori i gol razlika GOŠK-a, najbolja u ligi. Prvenstvo Prve lige FBiH završava 3. lipnja, a klub će se odmah morati okrenuti ogromnom poslu kompletne organizacije natjecanja u Premijer ligi gdje nova sezona starta 22. srpnja.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]