NK Gošk: Pokazat ćemo da zaslužujemo igrati Premijer ligu

Gošk Sutjeska
...jednake prednosti i mane kao i u ranijim utakmicama: solidnu igru prvog sastava, neučinkovitost napada i izostanak prave podrške igrača s klupe.

U svemu tome se poklopio i poraz od Travnika (1:0) kao kandidata za ispadanje iz Prve lige FBiH.

- Kako nismo pravili euforiju poslije pobjede protiv Hajduka, tako ni od ovoga nećemo praviti tragediju, kaže trener Feđa Dudić koji je komentirao nastup svoje momčadi:

- Pola sata smo igrali jako dobro, to je period igre koji može zadovoljiti i koji pokazuje kako ćemo težiti igrati ovu polusezonu. U tom periodu smo imali dobrih prilika i ta neučinkovitost je loša stvar iz tog perioda. U prvenstvu ih nećemo imati toliko, a moramo zabiti gol.

U preostalih 15 minuta prvog dijela se više čekalo da meč završi, a onda su šansu dobile rezerve.

- Na poluvremenu sam napravio nekoliko izmjena i očekivao da ćemo nastaviti u jačem ritmu, ali smo postigli kontra efekt, pali smo, a Travnik bio bolja ekipa. Nisu napravili neke šanse, već iz jednog šuta zabili gol. To nije ni bitno, nego odnos naših igrača koji nisu pokazali dovoljno htjenja, kaže zabrinuti Dudić i ističe:

- Ne vidim kako se oni ovom igrom misle nametnuti za sastav. Pokazali su da sam sto posto u pravu po pitanju određivanja prve postave. Rezerve su igrale na nivou Prve lige FBiH, čak i slabije, jer je protivnik bio bolji. Ako žele da ih koristim u Premijer ligi, moraju pokazati barem više zalaganja. Travnik je u drugom dijelu više htio pobjedu. Kod naših rezervi je izostao kvalitet, ali i htjenje. Volio bih da me netko od njih demantira, ali s onakvim pristupom je to nemoguće. Htio bih da imam 15 - 16 igrača i slatke muke koga uvrstiti u tim, ali ja ovako nemam nikakve dileme oko sastavljanja ekipe.

Ukupni dojam poslije zaključenih priprema je ipak relativno povoljan.

- Zadovoljan sam iako su nas poremetile te ozljede Luke Ankovića i dva stopera (Dino Deak, Darko Đajić) koji su bili u najužem krugu za prvih 11. To donosi najveće nezadovoljstvo uz loše izdanje igrača koji nisu u prvom planu.

Osim spomenute trojice struka ne može računati ni na Antonija Brkića i Zvonimira Dalmatina koji bi se ipak uskoro trebali priključiti radu s ekipom.

GOŠK pred start proljeća ima sedam bodova spram pozicije koja vodi u ispadanje iz lige, a u klubu očekuju da to i sačuvaju do kraja.

- Očekujem da ću izboriti ostanak s ovom ekipom. Da ne očekujem ne bih ni dolazio u Gabelu. Svako ima svoje kalkulacije, ali mi ćemo gledati sebe. Vjerujem u ekipu i pokazat ćemo da zaslužujemo igrati Premijer ligu, poručio je Feđa Dudić.
Želimo Zrinjski natjerati da se potrudi

Proljetni dio će Lavovi otvoriti utakmicom protiv Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom (subota, 14.30 sati).

- Idemo probati odigrati utakmicu na dobrom nivou, pružiti dobar otpor i natjerati ih da se maksimalno potrude ako nas misle pobijediti. Zrinjski je favorit, to je jasno. Zato je nama to najlakša utakmica jer ne možemo puno izgubiti, samo puno dobiti.
Čelik i Vitez na pragu

Već poslije duela u Mostaru, GOŠK će biti domaćin konkurentima, Čeliku i Vitezu.

- Sigurno da je akcent priprema bio na Čeliku i Vitezu, ali idemo prvo u Mostar vidjeti kako ćemo odigrati. Ako odigramo dobro, onda se možemo nadati i pobjedi protiv Čelika i Viteza. Ako podbacimo, onda smo u problemima i brigama. Želimo da Zrinjski bude potvrda onog dobrog što smo radili u pripremama, potvrda da smo na pravom putu.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

TEST MEČEVI

Sarajevo 0:2

Igman 1:0

GOŠK (D) 2:1

Zagora 4:0

Hajduk 2:1

Sutjeska 1:2

Travnik 0:1