NK Gošk: Pobjedom protiv Viteza bi ušli u mirnu luku

zrinjski gošk
... te tako osvojio planirane bodove, ali i u obje utakmice pokazao igru koja dosta ohrabruje pred sljedeće izazove, odnosno posljednjih 12 utakmica u kojima će odlučiti hoće li svoju stotu godišnjicu kluba (klub formiran 1919. godine) slaviti kao premijerligaši.

Posebno je to važno pred subotnji (14.30 sati) okršaj u Gabeli s Vitezom gdje bi s osvojenim bodovima skupili veliku zalihu uoči starta Lige za ostanak.

Osim odlične atmosfere i podignutog samopouzdanja, u klubu su zadovoljni i zdravstvenim biltenom.

- Mislim da nam je ova stanka dobra došla jer smo imali rovitih igrača koji su se oporavili i svi konkuriraju za utakmicu s Vitezom. Čak se i golman Antonio Brkić vraća u 18 što nas ohrabruje jer je Dalibor Kozić imao nekih problema s listom u zadnje vrijeme. Brkić trenira sedam dana i bit će u kombinaciji, kaže trener Feđa Dudić i dodaje:

- Očekujemo i Luku Ankovića da se priključi za nekih sedam dana, Darka Đajića možda za dvadesetak, dok Dinu Deaka očekuje nešto duža stanka.

Vitez je uvjerljivo na dnu, ali nije bezazlen protivnik, već ekipa koja još uvijek ima svoju računicu u borbi za ostanak.

- Moramo shvatiti ozbiljno utakmicu, pokazali su pogotovo u Zenici da se znaju organizirano braniti. Očekujem da i kod nas dođu s tom namjerom i tim putem pokušaju osvojiti bodove. Čelik im je dao eurogol, a osim toga za 90 minuta nisu stvorili neku ozbiljnu priliku. Tako da će i nama biti jako nezgodno ako imalo podcijenimo protivnika. Nije da je floskula, ali stvarno očekujem tešku utakmicu, a normalno i da se nadam da ćemo iznaći rješenja da slavimo pobjedu, najavio je Dudić.

Uvijek je jako teško slomiti protivnika koji se postavi u prvoj trećini terena.

- Spremali smo se na njihov način igre, pokušat ćemo da odgovorimo na najbolji mogući način i da potvrdimo tri boda protiv Čelika. S pobjedom protiv Viteza bi ušli u mirnu luku, to bi bila fina prednost pred Ligu za ostanak. Dočekivali bi sljedeće utakmice s malo manje opterećenja, zaključio je Feđa Dudić.
Pobjeda je prednost, ne rješenje posla

U GOŠK-u su jako svjesni pozicije u kojoj su čak i ako pobijede Vitez jer u Ligi za ostanak ih očekuje još deset utakmica u nešto slabijoj konkurenciji gdje svi vide svoju šansu za osvojiti veći broj bodova nego im je to uspijevalo dosad.

- Pobjeda protiv Viteza bi bila važna, ali ništa što bi nas dovelo do pozicije da pomislimo da smo riješili posao. Međutim to bi sigurno bila mala prednost spram Čelika i Viteza gdje bi oni nas kasnije u Ligi za ostanak jurili, a mi bi mogli gledati samo sebe i svoje igre, kazao je Dudić.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]