NK Gošk: Ova utakmica je putokaz za našu igru

Zrinjski-Gošk
...a potom je raspustio, dao slobodan dan za ponedjeljak prije okupljanja u utorak u Gabeli i nastavka priprema, a kad će igrači fokus dobrim dijelom prebaciti na utakmice Memorijala Andrije Ankovića sljedećeg vikenda, prvenstveno polufinalni ogled sa splitskim Hajdukom.

Lavovi su u Međugorju odigrali tri test utakmice, a u posljednjoj igranoj u subotu savladali hrvatskog trećeligaša Zagoru (4:0, strijelci Matej Rodin, Petar Raguž, Luka Anković, Stefan Barić).

- Ova utakmica je put kako trebamo igrati. Nije u pitanju samo rezultat, nego općenito kako smo se ponašali na terenu, kretali, surađivali unutar linija i između linija. To je neki putokaz kako trebamo igrati protiv ekipa koje su u rangu s nama ili lošije od nas, odnosno način kako trebamo pokazati kvalitetu i dominaciju u utakmicama tipa Čelika i Viteza, rekao je trener Feđa Dudić i dodao:

- Ne trebamo se previše zavarati jer je protivnik Treća HNL, ali je bilo dosta dobrih stvari. Imali smo pored četiri gola i par odličnih prilika, promašili jedanaesterac (Marko Mišić), a oni nam nisu uputili nijedan šut u okvir gola.

Poslije utakmice s dubrovačkim GOŠK-om je Dudić imao prigovor na doprinos rezervi.

- Rezerve ovoga puta nisu bile u kombinaciji. Imao sam 16 igrača, napravio četiri izmjene jer ovi koji su ušli lošije u pripreme moraju vidjeti da se moraju izboriti kako bi bili i na klupi. Jednostavno ako im je svejedno i tu su samo radi broja i plate, onda nemamo koristi od njih, ni ekipa, ni ja. Klupa im je pokazatelj da vide kako moraju zaslužiti na terenu da se ozbiljno računa na njih. Sad su zadnji trenuci da se pojedinci trznu i shvate da su plaćeni za ovo. Ovo im je posao, a ne hobi, poručio je Dudić.

Generalno pripreme u Međugorju smatra "punim pogotkom".

- Odigrali smo tri utakmice na dobrim terenima, odradili sve zacrtano iako su nas malo poremetile ozljede. Dva stopera, Dino Deak i Darko Đajić, su dobili udarce na utakmici i treningu, nadam se da im ne predstoji duža stanka i da ću moći računati na njih. Rezervni golman Antonio Brkić je od ranije ozlijeđen i mora na operaciju meniskusa. Očekujemo da će se vratiti poslije mjesec dana u trening, zaključio je Feđa Dudić.

Kadar još nepotpun

Struka GOŠK-a od ranije ističe da su za kompletiranje igračkog kadra Gabeljanima nužni još zadnji vezni i desni bočni, ali klub još nema rješenje.

- Imali smo igrača na probi, ali ne želim da samo popunimo broj. Zasad nemamo rješenje. Ako nam Zrinjski da Sjevernokoreanca Soa Hyon-Uka, onda možemo zatvoriti poziciju desnog beka uz uvjet da svi ostanu i da mi dva ozlijeđena stopera budu na raspolaganju, kazao je Dudić.

TEST MEČEVI

Sarajevo 0:2

Igman 1:0

GOŠK (Dubrovnik) 2:1

Zagora 4:0

dnevni list