NK Gošk: Ne trebamo se sad uzdignuti, normalno je da dobijemo Vitez

Zrinjski Gošk
...utakmica protiv TOŠK-a u Kupu i Čelika u prvenstvu kad je i trener Slaven Musa bio nezadovoljan izdanjem momčadi.

Ipak činjenica da su u konačnici iz dva prvenstvena gostovanja izravnim konkurentima osvojili tri boda krajnje rezultatske namjere čini prilično ispunjenim.

- Dobro je ispalo iako ostaje žal za utakmicom u Zenici, jer se pokazalo da, kad smo pravi, teško može bilo tko igrati protiv nas, a ove ekipe koje su kvalitetom ispod, onda pobijedimo, kaže Musa i dodaje:

- Da smo bili upola ovakvi u Zenici, ne bi izgubili. Ali bilo - prošlo, moramo biti zadovoljni jer smo pobjegli Vitezu na 8 bodova i kad gledamo na naš konačni cilj, ostanak u ligi. Primakli smo se i sredini ljestvice.

Musa je u najavi gostovanja naglašavao da je ekipa dobro trenirala prošli tjedan, a to su uspješno prenijeli i na utakmicu.

- Otvorili smo pogotkom, promašili još jednu priliku, a onda zabili jedanaesterac na koji su se domaćini bunili, ali ne bih to komentirao. Poslije 2:0 je bilo malo pritiska, više od publike, jer je domaćin najbolju šansu imao kod 0:0 kad je Elvis Bibić šutirao pored gola. Poslije toga praktički nisu zaprijetili. Dakle kontrolirali smo igru, mogli smo zabiti još koji gol, ali da nam je netko prije utakmice ponudio 1:0 sigurno da bi prihvatili, kaže Musa koji je odmah nastojao i suzbiti euforiju u svom taboru.

- Rekao sam odmah u svlačionici igračima da se ne trebaju sad uzdignuti. Normalno je da mi dobijemo Vitez jer smo ipak kvalitetnija, kompaktnija i uigranija ekipa, što smo i pokazali. "Stojim" i dalje kod izjave da je Vitez bolja ekipa nego Čelik s tim da Zeničani imaju kvalitetnije pojedince u vrhu napada koji su i riješili našu utakmicu.

Gabeljani su ovaj put imali drukčiji pristup, a to je razlika koja je donijela rezultat.

- Pristup je bio sasvim drukčiji, igrači su bili dobro koncentrirani i kod 2:0 i 3:0, nismo dozvolili opuštanje. Igrali smo kao da je 0:0. Mislim da smo, bez obzira na taj diskutabilan jedanaesterac, bili bolji čitavu utakmicu i naša pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku, zaključio je Slaven Musa.
Konačno kapitalizirati domaći teren

Slijedi stanka zbog UEFA reprezentativnih termina, a onda će GOŠK imati dvije vezane domaće utakmice, s Mladosti i Željezničarom.

- To su dvije različite utakmice, protiv Mladosti ulazimo s prednosti domaćeg terena koju želimo konačno kapitalizirati. Očekujem da ćemo tu više vremena provesti na protivničkoj polovici, dok je poslije toga Željezničar favorit. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo.

Ramić zabio dva Inzaghijevska gola

Mirsad Ramić je u Vitezu zabio 2 gola i nagovijestio formu iz prošle sezone kad je u Prvoj ligi FBiH postigao 18.

- Ramić je postigao dva Inzaghijevska gola, pospremio dva odbijanca. Bio je koncentriran maksimalno, dolazili smo u često u situaciju da šutiramo iz vana, prvi je dao poslije udarca Pavla Sušića, a drugi nakon slobodnjaka Ivana Radeljića. Reagirao je kako to treba pravi napadač u tim situacijama, a to su sigurno najslađi golovi za napadače. U Zenici je bilo dosta loše s njegove strane, a sad je naplatio kvalitetan rad u posljednje vrijeme i kapitalizirao dobru igru čitave ekipe, prokomentirao je Musa.

Treći gol za GOŠK je postigao kapetan Miljenko Bošnjak poslije penala na Rijadu Kobiljaru.

Pehar još dosta toga za "reći"

U prošli četvrtak se na treningu ozlijedio Mile Pehar, a nastradali križni ligamenti koljena će ga odvojiti od terena čitavu sezonu.

- Nažalost najvjerojatnije smo izgubili Pehara za ovu sezonu. Po prvim najavama čini se da će vjerojatno trebati i operacija. To je ogroman hendikep za nas jer je Mile stvarno dobro igrao dosad. On je sve to već prošao s drugim koljenom i mi se nadamo da će se što prije oporaviti i vratiti nogometu jer mislim da ima još dosta toga za "reći".

Dva test meča do Mladosti

Elvir Čolić, Mirsad Ramić, Amir Zolj, Petar Dodig, Rijad Kobiljar i Dino Deak su skupili po dva žuta kartona, ali pred sljedeće utakmice nitko ipak zasad nema tri. Igrači su dobili dva slobodna dana, potom slijede pripreme za nastavak natjecanja.

- Odigrat ćemo i dvije prijateljske utakmice, jednu s jačim protivnikom, drugu s nešto slabijim.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]