NK GOŠK na domaćem terenu slavio pobjedu protiv FK Goražde

HNK Čapljina-NK Gošk

Pobjedom protiv FK Goražda na svom terenu u 6. kolu Prve lige FBiH NK GOŠK se vratio ligaškim pobjedama nakon poraza od HNK Čapljina u prošlom kolu.

Današnjom pobjedom od 2:0 nad ekipom FK Goražde nogometaši GOŠK-a vratili su se na drugo mjesto na tablici s osvojenih 13 bodova iz šest kola te su opet prvi pratitelji sarajevskog Olimpika koji ima 16 bodova na kontu.

U trećoj minuti domaći su sjajno istrčali jednu polukontru, po desnoj strani je prošao Kulović i ubacio loptu za Mašića ali napadaš GOŠK-a ne uspijeva zahvatiti loptu glavom.
Anes Mašić je pokušao i u 11. minuti nakon ubačaja s lijeve strane a njegov udarac glavom ide preko grede.

Gosti su prvi udarac u okvir vrata uputili u 15. minuti kada je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara tukao Žerić. U 19. minuti mat priliku za GOŠK je imao Mešanović ali njegov udarac s pet metara odlazi visoko iznad vrata gostiju.
Od 40. do 43. minute izmjenjivali su se napadi na obje strane. Vedin Kulović uputio je udarac u donji lijevi ugao vratara gostiju u 41. minuti ali do promjene rezultata nije došlo. Odmah potom gosti su imali sjajnu priliku za doći u vodstvo preko Hasanovića ali njegov udarac odlazi preko vrata GOŠK-a. U 43. minuti GOŠK dolazi do vodstva. Ubačena lopta s desne strane od Kulovića dolazi do Mašića koji je lagano iz peterca pospremio loptu u mrežu za vodstvo 1:0. U zadnjim sekundama sudačke nadoknade prvog poluvremena domaći su tražili jedanaesterac nad Mašićem ali ga nisu dobili pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0 za NK GOŠK.

U 53. minuti susreta, Vedin Kulović je svojim pogotkom za 2:0 riješio pitanje pobjednika u današnjoj utakmici.

Početnih jedanaest u sastavu NK GOŠK činili su: Lukač, Hukara, Islamagić, Aletić, Mašić, Kulović, Pavićević, Šunjić, Mešanović, Rizvanović te Šantić.

U narednom kolu NK GOŠK gostuje u Bihaću kod pretposljednje momčadi prvenstva NK Jedinstvo.

djaka-city.info