NK Gošk: Idemo s namjerom da ne izgubimo nijednu utakmicu do kraja

Gošk Hajduk

Momčad je već odigrala solidan broj utakmica, ali u prilično neurednom ritmu, četiri meča u šest dana na pripremama u Istri, potom dva ogleda u dva dana na Memorijalu. Dosta nezgodno za tim koji ne posjeduje širinu i na proljeće u Prvoj ligi FBiH će se oslanjati uglavnom na 14 - 15 nogometaša.
- Birao sam utakmice gdje smo igrali s punim sastavom, drukčije nije moglo. I susret s Neretvom je sad pokazao da smo čvrsti i dobro fizički pripremljeni. Moj prvi cilj je bio da se "utegnemo" defanzivno, a Neretva nam nije "pogledala" na gol, priča trener Darko Vojvodić, ali dodaje da ukupno nastupom u Metkoviću ipak nije zadovoljan.
- Igra ukupno nije bila baš zadovoljavajuća. Pokazali smo da možemo trčati, imamo volju, čvrstinu, ali ćemo morati igrati bolje ukoliko želimo više napraviti u prvenstvu, upozorio je.
Istaknuo je da je obrana besprijekorna, ali da očekuje problem u napadu.
- Sigurno nećemo lako primati golove, ali ćemo se vjerojatno namučiti da ih postižemo, kaže Vojvodić čija će momčad dodatno na ofanzivi poraditi u sljedeće dvije utakmice s lakšim protivnicima, Slogom u Ljubuškom (nedjelja, 15 sati) i Brotnjom u Čitluku (srijeda, 15 sati).
Kazao je da ga je kroz pripreme pozitivno iznenadio veznjak Branimir Odak koji međutim neće moći igrati prvu proljetnu prvenstvenu utakmicu s Novim Travnikom.


- Ostale igrače sam poznavao, njega ne. Iznenadio me trkački, igrački, borbenošću, a pokazuje stalnu tendenciju rasta, prokomentirao je trener Lavova.
Za GOŠK-ove ambicije vrlo važno je da ekipa u miru dočekuje sljedeće obveze.
- Klub je isplatio sve igračima, nema nikakva dugovanja i to je vrlo važno, tako je puno lakše raditi. U isto vrijeme to je i rijetkost u klubovima ovog ranga, napominje Vojvodić.
Momčadi ostaje pripremiti se za uvodna kola koja će odrediti njihov put.
- Prva utakmica nam je praktički najvažnija jer moramo pobijediti u Novom Travniku. A ako ćemo biti ozbiljni, moramo ići s namjerom da ne izgubimo nijednu utakmicu do kraja, zaključio je Darko Vojvodić. 

Bošnjak je u dobrom fizičkom stanju

Dodatni impuls u igri prema naprijed će momčadi pružiti povratak u sastav veznjaka Miljenka Bošnjak, prethodnih nekoliko godina jednog od ključnih igrača GOŠK-a. Bošnjak nije prošao pripreme s ekipom.
- Odlično je odigrao drugo poluvrijeme u Metkoviću, u dobrom je fizičkom stanju, barem je takav prvi dojam. Sa svojim iskustvom vrlo brzo će doći u formu i pomoći nam, smatra Vojvodić.

TEST MEČEVI
Gyirmot 0:5
Radomlje 0:0
Novigrad 1:2 (Mišić)
Aluminij 0:4
Gorica 5:6 (2:2, Čolić, Ereiz)
Hajduk II 4:3 (0:0)
Neretva 0:0

Dnevni list