NK Gošk-FK Željezničar 1:1

NK GOŠK, NK GOŠK Gabela, FK Željezničar, NK GOŠK Gabela, kup, GOŠK, Čapljina
Nakon izuzetno teškog prvog zadatka u prošlom kolu kada je GOŠK gostovao u Mostaru kod ekipe HŠK Zrinjski svoju prvu domaću utakmicu u Premijer ligi na klupi NK GOŠK-a iz Gabele danas je imao Stanko Mršić.

Poslije susreta u Mostaru uslijedila je stanka zbog reprezentativnih utakmica, tako da su ta dva tjedana jako dobro došla za ekipu NK GOŠK-a koja se nalazi u rezultatskoj krizi i nužno treba bodove kako bi pobjegli iz zone ispadanja. Za vrijeme reprezentativne pauze Gabeljani su odigrali prijateljsku utakmicu s niželigašem HNK Višići te napunili mrežu do vrha s čak 12 pogodaka.

Prva polovica prvog poluvremena utakmice između GOŠK-a i Željezničara donijela je većinom igru na polovici GOŠK-a. Gosti su 15. i 19. minuti imali slobodne udarce iz opasne zone ali udarci nisu otišli u okvir vrata. U 28. minuti još jedan slobodni udarac za Željezničar ali vratar GOŠK-a sjajnom intervencijom spašava mrežu GOŠK-a i vodstvo gostiju.
Nakon duge lopte koja je stigla u šesnaesterac GOŠK-a u 30. minuti Ermin Zec postiže pogodak za vodstvo Željezničara. Četiri minute kasnije, u 34. minuti još jedan udarac iz blizine zaustavlja vratar ĢOŠK-a.
Do poravnanja rezultata GOŠK je bio najbliži u 35. minuti nakon prodora s desne strane i ubačaja na Josipa Ereiza. Nakon toga GOŠK je imao još dvije prilike za postizanje pogotka ali na odmor se otišlo s rezultatom 1:0 za goste.

U 55. minuti Josip Ereiz izašao je sam pred vratara gostiju koji ga je srušio u kaznenom prostoru. Kazneni udarac sigurno je izveo Mirsad Ramić i poravnao rezultat na 1:1.
U 75. minuti sudac je isključio trenera NK GOŠK-a zbog prosvjeda koji je uslijedio nakon nedosuđenog očiglednog prekršaja na 20-ak metara od gola Željezničara.

GOŠK je bio bolji protivnik u drugom poluvremenu te imao više želje za pobjedom ali rezultat je ostao 1:1 te je tako ekipa Željezničara ostala neporažena u Gabeli na zadnjih šest gostovanja.

Za NK GOŠK u početnom sastavu su nastupili: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Gržan, Đajić, Raguž, Vukoja, Ramić, Hasanović te Kovačić.

U narednom kolu GOŠK ide u goste ekipi NK Široki Brijeg.

djaka-city.info